Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wij geluksvogels

Iedere week zetten we een nieuw boek van een bekende auteur of juist van een minder bekende auteur centraal op Hebban Literatuur & Romans. Vandaag verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar de nieuwe roman van Amy Bloom. In Amerika werd dit boek, oorspronkelijk getiteld 'Lucky Us', zeer lovend ontvangen. Hier ook? Hebbans boek van de week is: 'Wij geluksvogels'.

Over dit boek:

'De vrouw van mijn vader was dood. Mijn moeder zei dat we de auto naar zijn huis moesten nemen om te kijken wat er voor ons te halen viel.' Twee halfzusjes, tieners, trekken door het Amerika van de jaren veertig richting Hollywood en op zoek naar... alles. Iris is geboren voor de schijnwerpers, Eva beperkt zich (maar met liefde) tot het naaien van glitters op de kostuums van haar zus. Een Hollywoodcarrière wordt in de kiem gesmoord als Iris verwikkeld raakt in een lesbisch seksschandaal. Samen zoeken de zusjes verder hun weg door een prachtig getekend landschap van grote dromen, schandalen en verraad. Van jazzclubs, fonkelende villa's en, natuurlijk, oorlog. Een prachtig en kleurrijk verhaal met onvergetelijke personages, toonbeelden van de breekbare, absurde menselijke soort.

'Amy Bloom weet meer betekenis in een zin te leggen, dan de meeste schrijvers in een boek.' - The New Yorker

'In een prachtige beeldende roman weet Amy Bloom te imponeren met een caleidoscopische kijk op het leven in de tumultueuze jaren ’40. Lucky Us is een verhaal van een familie die intieme en mondiale tragedies verweert.' 
– O : The Oprah Magazine

'Lucky Us is een opmerkelijke prestatie. Men heeft lang gewacht op een roman van deze omvang en dimensie, vol met chirurgisch uitgewerkte karakters, een mix van komedie en tragedie, die grenst aan het wonderbaarlijke en met zinnen die thuishoren in een zinnenmuseum. Amy Bloom is een nationale schat.
- Michael Cunningham, schrijver van o.a. The Hours (1998)

Lees binnenkort ook de recensie van Wij geluksvogels op Hebban Literatuur & Romans.Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Wij geluksvogels

 

Gerelateerd

Over

Amy Bloom

Amy Bloom

Amy Bloom (1953) is een Amerikaanse schrijfster. Ze schreef meerdere romans en v...