Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Boeken lezen in Londen

Sinds een jaar of vijf woon ik in Londen. Een fantastische stad, die soms ook enorm stressvol en hectisch kan zijn. Het chaotische verkeer, de veeleisende baan en de hoge huisprijzen... Regelmatig ontspannen is dan ook een must. En wat is er fijner dan het lezen van een goed boek en het liefst natuurlijk op een leuke locatie.Een rustig plekje vinden in Londen is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor 100% Londen ben ik de hele stad doorgecrosst en heb ik de leukste adresjes op een rijtje gezet. En tijdens mijn ontdekkingstocht ben ik genoeg ‘geheime’ hoekjes tegengekomen waar het heerlijk toeven is met een goed boek. Bij voorkeur een spannend leesboek waarbij je even helemaal kunt wegdromen, of een mooi designboek met prachtige foto’s en illustraties.
Een van mijn favoriete plekjes is Mount Street Gardens in Mayfair: een piepklein parkje middenin de stad, met een prachtige bloementuin, kerk en historische panden. Met goed weer kun je hier rustig de hele middag doorbrengen.
Een stukje verderop ligt het Garden Cafe. Op loopafstand van het altijd drukke Oxford Street en toch is het er een oase van rust. Nog niet zo lang geleden is deze verhoogde tuin (je beklimt een trap om er te komen) helemaal gerestaureerd en verbouwd. Er is zitruimte en een café waar je een hapje kunt eten en drinken en heerlijk rustig kunt lezen.
Het lezen van een goed boek lezen is nog fijner met een lekker kopje koffie en een groot stuk taart erbij. Een van mijn favoriete koffietentjes in Londen is Monmouth Coffee in Borough Market. De koffie is er heerlijk en de carrot cake misschien nog wel beter.
In Shoreditch ligt het Geffreye Museum. Een leuk museum dat je een kijkje geeft in het leven van de Londenaren en hun interieur. Je vindt hier een overzicht van de verschillende stijlen van het interieur in huizen van de Engelse middenklasse van 1630 tot 1998. Ook de prachtige aangelegde (kruiden-) tuinen en het café zijn een bezoekje waard en heerlijke plek om rustig een boek te lezen. Helemaal als het zonnetje schijnt.
Nog zo’n fijne plekje is The Barbican Conservatory. The Barbican is een multidisciplinair kunstcentrum. Allerlei kunstdisciplines zijn hier onder een dak te vinden: kunst, muziek, film, dans en theater. En The Barbican Conservatory is een tropische tuin waar je heerlijk rustig tussen de exotische planten en vissen naar mensen kijkt, een drankje drinkt en een boek leest.

Uiteraard zijn er in Londen ook genoeg boekenwinkels te vinden en ik heb de leukste hier op een rijtje gezet:
1. In een schitterend historisch pand in het gezellige Marylebone High Street zit Daunt Books. In deze sfeervolle winkel vind je een uitgebreide boekencollectie met een uitstekende collectie reisboeken. Boekenwurmen kunnen hier rustig uren doorbrengen.

2. Eigenaresse Nicola Bauman openede Persephone Books in 1999 met als doel fictie en non-fictie door vrouwen, over vrouwen en voor vrouwen te promoten. Dit kleine boekenwinkeltje in Lambs Conduit Street dient tevens als kantoor voor deze onafhankelijke uitgeverij. Naast romans en korte verhalen vind je hier ook kookboeken en audioboeken.

3. Wie van tijdschriften en mooie plaatjes kijken houdt, zal beslist willen rondneuzen in de Magma Bookshop op Clerkenwell Road. Het assortiment aan tijdschriften en boeken op het gebied van kunst, mode, design, architectuur en muziek is groot. Ook hebben ze leuke cadeautjes.

FOTO van Kim Snijders: Marjolein den Hartog/kissmyartsOver de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Boeken lezen in Londen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken