Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Historische feiten neem ik er graag bij'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Rachel: 'Ik hou van spanning, maar ook van romantiek. Een beetje historische feiten neem ik er graag bij. Ik hou niet van science fiction en teveel fantasie.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marjolein


'Spanning, romantiek en historie, dat biedt veel mogelijkheden.

Allereerst wil ik je graag Aiias Grace aanraden van Margaret Atwood. Het boek speelt zich af in het midden van de 19e eeuw in Canada. De 16-jarige Grace wordt levenslang veroordeeld voor betrokkenheid bij moord op haar werkgever en zijn vrouw, dit feit is echt gebeurd. Atwood heeft om dit feit een prachtige roman geschreven, waarin de belangrijkste vraag is of Grace wel of niet schuldig is. De meningen hierover verschillen. Uiteindelijk wordt er een psychiater bijgehaald die met moderne technieken (voor die tijd) probeert in te schatten of Grace schuldig is of niet. Een zeer sterk geschreven roman, die je nieuwsgierig maakt en die je door wil lezen.

Daarnaast zou ik je graag De verbintenis van tegenpolen van Alice Hoffman willen aanraden. Een iets lichter boek dan het vorige, maar ook gebaseerd op historische feiten. De hoofdpersoon heeft een vertrouwde naam voor je: het is de Creoolse Rachel. Begin 19e eeuw woont zij op St. Thomas, een van de weinige plekken in de wereld op dat moment waar joden rechten hebben. Ze wordt door haar moeder uitgehuwelijkt aan een weduwnaar met kinderen. Uiteindelijk gaat haar leven weer een ander pad lopen. Een boek over een sterke vrouw, die haar eigen keuzes maakt in een maatschappij waarin dat ongehoord is. Een heel fijn geschreven boek dat prettig leest.

Als laatste wil ik je een boek adviseren dat qua spanning zal aansluiten bij je interesses en van een Vlaams auteur is: Wil van Jeroen Olyslaegers. Een wervelende roman, die laat twijfelen over goed en fout. Hoofdpersoon is Wilfried. Wilfried heeft samen met zijn vriend Lode in de Tweede Wereldoorlog een baan bij de Antwerpse politie aangenomen, zodat ze niet in Duitsland hoeven te werken. Het boek grijpt je naar je keel, het taalgebruik is hard en dan weer prachtig. Wilfried is niet een man waar je van gaat houden, daar heeft Olyslaegers wel voor gezorgd. Een zeer mooie roman, die je niet snel vergeet.'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Historische feiten neem ik er graag bij'

 

Gerelateerd