Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'een heel bijzondere insteek voor een roman'

door Hebban Crew 13 reacties
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers.

De favorieten van Willeke:

De tip van boekentipper Greet:

Hoi Willeke, 

Wat leuk dat ik jou mag tippen! Je leest een beetje van alles, maar als ik naar de drie boeken kijk die je hier genoemd hebt, dan lijkt literatuur toch jouw voorkeur te hebben. Ik zie dat je van dikke kleppers houdt en dus zie ik meteen een paar lijvige boekwerken voor mijn ogen zweven. Twijfel, twijfel, wat zal ik je aanraden? 

En plots weet het, ik ga voor Björnstad van Fredrik Backman! Geen echt dik boek, maar wel een dat je zou kunnen bekoren. En, niet onbelangrijk, een dat nog niet op je gelezen-leesplank staat. Björnstad is een Zweeds stadje op zijn retour, waar alles om ijshockey draait. Een heel bijzondere insteek voor een roman, vind ik. Het gaat erom wat sport kan betekenen voor een mens, en dat is veel in Björnstad, heel veel. Het gaat om vallen en weer opstaan, om doorzetten, om het kiezen van de juiste vrienden, om goed en slecht. Backman schuwt de moeilijke thema's niet, zo komen ook armoede, racisme en homoseksualiteit aan bod. 

Het is een boek dat je in zijn greep houdt, dat indrukt maakt en je doet nadenken. Het is 
het eerste deel in een trilogie is. En geloof me, wanneer je dit eerste boek gelezen zult hebben, wil je verder met het vervolg! 

Ik hoop dat ik je een beetje enthousiast heb kunnen maken, Willeke. Ik ben benieuwd of je het boek binnen afzienbare tijd zult lezen en of je het leuk vindt. Laat in dit topic alvast iets weten over je boekentipper, als je wil.

Veel plezier! 
 

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2126 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'een heel bijzondere insteek voor een roman'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken