Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'een thriller die echt anders is dan de andere'

door Hebban Crew 1 reactie
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers. Vandaag de tip van Hebbanrecensent Guy voor Jeantine.

De favorieten van Jeantine:

De tip van boekentipper Guy:

Hoi Jeantine, 

Je houdt van de thrillers van Saskia Noort en van een goede roman? Dit stel ik vast bij het bekijken van je boekenplankjes. Er staat nog bitter weinig op, je plankjes zijn nog bijna leeg.Daarom een eerste tip: vul die aan, zo snel mogelijk. Zo zie je zelf ook welke boeken je lezen wil, welke je hebt gelezen, je favorieten…

Tijd nu voor je tips; ik ga voor het onbekende, omdat ik je boekensmaak niet echt typeren kan. Mijn eerste tip is een thriller die echt anders is dan de andere... Alles houdt op te bestaan van de Amerikaanse auteur Elizabeth Brundage.

New York; het is 1979. George Clare is een jonge hoogleraar kunstgeschiedenis. Als hij op een winterse vooravond thuis aankomt van het werk, vindt hij in de hal van zijn woning zijn driejarige dochter Franny én vervolgens het dode lichaam van zijn vermoorde vrouw. Totaal overstuur gaat hij aanbellen bij de buren, met zijn dochter in de armen. Het meisje is nog veel te jong om de moordenaar van haar moeder te kunnen aanduiden. Wat is er precies in het huis gebeurd? Had het echtpaar Clare misschien geheimen voor elkaar? Welke geheimen? 
Alles houdt op te bestaan begint als een klassieke whodunit met een gruwelijke moord. Je verwacht aldus een loeispannende thriller. Het verhaal gaat evenwel naadloos over in een “hoe en waarom is dit gebeurd?” 
Ik zou zeggen: lees het boek, ga zelf ook eens voor het onbekende. 

Tip twee is een roman: Materiaalmoeheid van Marek Šindelka. In dit boek vertelt de schrijver over twee jonge broers, samen op de vlucht voor de oorlog. De jongens bevinden zich in een vreemd land, ergens in Europa.. Het wordt een tocht vol mensonwaardige omstandigheden. Materiaalmoeheid is een controversiële roman, die het huidige vluchtelingenprobleem nog maar eens extra en treffend accentueert. 

Nog een tip? Ja, waarom niet? Een roman die zelfs staat op de shortlist voor de Hebban Literatuur Clubprijs.

2018: Zondagskind van Judith Visser. Het verhaal van Jasmijn Vink, of beter gezegd: dat van Judith Visser. Een autobiografische roman, waarin het leven wordt geprojecteerd van een meisje dat opgroeit in de jaren 80 en 90. Het meisje lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Visser schrijft heel open over de moeilijke weg naar volwassenheid, een pad met vallen en dan weer opstaan. Een leerrijke en intrigerende roman, heel toegankelijk neergezet. Zelf was ik meer dan zo maar een beetje onder de indruk van Zondagskind!

Ik wens je heel veel leesplezier, Jeantine.
Hartelijke groet,
Guy  

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'een thriller die echt anders is dan de andere'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken