Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'Lekkere dikke pillen'

door Hebban Crew 7 reacties
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers. Vandaag de tip van boekentipper Ellen aan Mireille.

De favorieten van Mireille:

De tip van boekentipper Ellen:

Hoi Mireille,

Heerlijk hè, die Stam van de holebeer! Ik zag dat je er meer uit die serie hebt gelezen. Een equivalent daarvan is natuurlijk niet te vinden en dat geldt ook voor de andere twee boeken die je noemt, maar het is duidelijk dat je van dikke pillen houdt met historische verhalen. Een boek van Hilary Mantel is dan een voor de hand liggende tip, omdat er maar weinigen zijn die zo boeiend over geschiedenis schrijven. Neem bijvoorbeeld haar trilogie over Cromwell, die begint met Wolf Hall
Maar wat de drie door jou genoemde boeken ook gemeen hebben, is dat ze alledrie een magisch of surrealistisch 'tintje' hebben en dat zul je niet vinden bij Hilary Mantel, hoewel dat voor het boeiend en verslavend zijn van haar boeken niets uitmaakt. Toch neem ik maar het zekere voor het onzekere en kies niet voor Wolf Hall. Een andere, ook Britse, schrijver waar ik dan aan denk is David Mitchell. Hij is absoluut een meesterverteller, maar gebruikt ook graag magisch(-realistische) gebeurtenissen en/of personen in zijn verhalen. Bovendien houdt hij er wel van om een loopje te nemen met de chronologie. Ik raad je ter kennismaking zijn De geestverwantschap aan, maar dat had net zo goed Wolkenatlas kunnen zijn. Als je voorkeur uitgaat naar een meer rechttoe rechtaan historische vertelling ter kennismaking, dan raad ik je aan De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet aan, waar ook nog een heel aardig Nederlands tintje aan zit. Plaats van handeling is een schip voor de kust van Japan!

Dé tip is echter een boek van Kate Atkinson. Dat boek heeft volgens mij alles wat jij in een boek zoekt (op basis van de door jou genoemde boeken én na beetje rondneuzen in je collectie op Hebban). In Leven na leven is de hoofdrol weggelegd voor bankiersdochter Ursula Todd terwijl ze opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw de turbulente gebeurtenissen van de vorige eeuw doorleeft. De vorige eeuw kende nogal wat dieptepunten en om die steeds opnieuw te moeten ondergaan is natuurlijk geen feest, maar het lukt Kate Atkinson om soms met humor, en altijd met warmte en mededogen je keer op keer mee te nemen en mee te laten leven met Ursula. Het is een fantastisch boek en ik denk en hoop dat het precies is wat je zoekt. Mocht dit boek je bevallen, dan kun je daarna direct door naar Gevallen God. En het zijn allebei nog lekkere dikke pillen ook!

Hopelijk heb ik je een of meer goede leestips gegeven, Mireille, waarmee je weer heel wat fijne leesuren kunt meemaken. Veel leesplezier! 

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'Lekkere dikke pillen'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken