Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Brené Brown - moed, kwetsbaarheid en imperfectie

door Hebban Mens 2 reacties
De kracht van kwetsbaarheid, De moed van imperfectie en Gelukkig ben ik niet de enige. Drie klinkende titels van Brené Brown die we in samenwerking met uitgeverij A.W. Bruna mogen weggeven.

Gelukkig ben ik niet de enige verscheen in april 2014. Het is de derde in een sucvcesvolle reeks Brené Brown-boeken, die volgend jaar aangevuld wordt met een vierde titel: Moed en waarheid.

Zo aan het einde van een jaar en het begin van een nieuw jaar kunnen we allemaal wel wat hulp gebruiken om het nieuwe jaar met goede moed tegemoet te treden. Zware eisenpakketten aan goede voornemens worden genoteerd, die in de eerste week van 2015 waarschijnlijk grotendeels al zullen sneuvelen. Bekaf zijn we na de bizarre 'feestmaand' die december wordt genoemd. De Sinterklaarperiode vol Pietendiscussie, propvolle winkels waar je niet meer kunt vinden wat op verlanglijstjes staat, kerstbomen die na twee dagen al halfkaal in de kamer staan te treuren en (schoon-)families die iets van je willen. Wat een vrolijke, gelukkig tijd zou moeten zijn is vaak een periode van voldoen aan eisen en verplichten.

Kan het allemaal niet wat minder?

Gelukkig ben ik niet de enige is deze week Boek van de Week, omdat het een goed eindejaarsboek is. Brené Brown vertelt:"De zoektocht naar perfectie is vermoeiend en meedogenloos. We worden constant opgejaagd door sociale verwachtingen die ons leren dat imperfect zijn synoniem is aan niet goed genoeg zijn. Overal wordt ons verteld wie, wat en hoe we moeten zijn. Hierdoor laten we niet zien waar we mee worstelen en beschermen we onszelf tegen schaamte, oordelen, kritiek en verwijten door te doen alsof we het allemaal perfect voor elkaar hebben."

In het boek staat een belangrijke waarheid: we zijn juist met elkaar verbonden door onze onvolmaaktheden. Kwetsbaarheid is geen zwakte, maar een reminder om ons hart en verstand open te houden voor de realiteit dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.

Zo, en nu van Kerst genieten. Dat kan nog beter door mee te doen aan de Brené Brown-giveaway: samen met uitgeverij A.W. Bruna geven we één pakket weg van de drie boeken van Brené Brown: Gelukkig ben ik niet de enige, De moed van imperfectie en De kracht van Kwetsbaarheid. Zie de giveaway bij dit artikel.Over de auteur

Hebban Mens

72 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Brené Brown - moed, kwetsbaarheid en imperfectie

 

Gerelateerd

Over

Brené Brown

Brené Brown

Brené Brown is onderzoeker aan de Universiteit van Houston. De laatste t...

Gesponsorde boeken