Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Britten lenen voornamelijk thrillers

Zijn het in Nederland voornamelijk de 'Het leven van een loser'-boeken van de Amerikaanse jeugdboekenauteur Jeff Kinney die het meest worden geleend, in Groot-Brittannië betreft het vooral thrillers die bibliotheekleden mee naar huis nemen.

Volgens de organisatie Public Lending Right (PLR) behoorden negen op de tien boeken die in de periode van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015 werden uitgeleend tot het thrillergenre. In de toptien stonden twee titels van Lee Child (Persoonlijk en Ga nooit terug) en twee boeken van de Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson (Het dertiende ongeluk en Onzichtbaar). 

Andere auteurs in de toptien zijn Peter Robinson, Robert Galbraith (oftewel J.K. Rowling), Gillian Flynn, Peter James en Jeffrey Archer. Het tiende meest uitgeleende boek in het Verenigd Koninkrijk was het jeugdboek Het leven van een loser van Jeff Kinney. Voor het negende achtereenvolgende jaar staat James Patterson bovenaan de lijst met 'meest uitgeleende auteurs'. Zijn boeken werden meer dan één miljoen keer afgestempeld.

Dit jaar keert PLR voor in totaal aan zes miljoen Britse pond (7,8 miljoen euro) aan leenrecht uit aan 22.347 schrijvers, illustratoren, fotografen, redacteuren en vertalers.  

Bron: The Bookseller, op de foto de bibliotheek van LiverpoolOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Britten lenen voornamelijk thrillers

 

Gerelateerd

Over

Lee Child

Lee Child

Lee Child is het pseudoniem van de Britse thrillerschrijver Jim Grant (1954). H...

Gesponsorde boeken