Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Lees de wereld rond met de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 54 reacties
Als ‘meer boeken lezen’ ook een van jouw goede voornemens is, dan zit je bij Hebban goed! Niet alleen voor meer, ook voor het ontdekken van betere boeken. We helpen je graag op weg met onze landenchallenge of met een van de vele minichallenges om je leesdoel voor 2017 écht te halen. Meer dan 3.600 lezers gingen je voor. Doe mee!

In de Hebban Reading Challenge bepaal je het aantal boeken dat je in een jaar wilt lezen. Wil je van je challenge een echte ontdekkingsreis maken? Probeer dan onze landenchallenge. Lees boeken uit zo veel mogelijk windstreken van de wereld. De Hebban-crew maakte alvast een aantal inspiratielijsten met boeken die zich afspelen in meer dan veertig landen landen en die de moeite van het lezen méér dan waard zijn.

Gebruik de afvinklijst om je leesreis bij te houden. Je vindt per land een handige inspiratielijst, maar je mag natuurlijk ook een ander boek bij een land zoeken of zelfs andere landen kiezen.

KLIK HIER EN START VANDAAG JOUW READING CHALLENGE

 

Je leesdoel voor 2017

De Hebban Reading Challenge bestaat uit een leesdoel dat jij jezelf stelt. Je kunt jezelf uitdagen in 2017 20 boeken te lezen of 200. Er is geen prijs voor het hoogste leesdoel en het is geen wedstrijd. De Challenge is ons geschenk aan jou om je te helpen meer en vaker tijd te vinden om te lezen. We zijn een gewillige stok achter de deur om jezelf net wat vaker een uurtje leestijd te gunnen. In het snelle, moderne leven schiet dat er vaak bij in. Laat je niet gek maken door aantallen die je voorbij ziet vliegen. Bepaal voor jezelf hoeveel boeken jij in 2017 zou kunnen en willen lezen en stel dat in.

De landenchallenge

Ter inspiratie bieden we je dit jaar een landenchallenge, we sturen je al lezend de wereld rond. We zochten boeken bij vijftig landen en we kijken in dit geval naar het land waarin het boek zich afspeelt, dus niet het land waar de auteur vandaan komt. De landen kun je afvinken in de Landenlijst en daar vind je ook de vijftig afzonderlijke landenlijsten. De landenchallenge is optioneel. Het is slechts een manier om je Challenge in te vullen. Je kunt ervoor kiezen om gewoon zonder thema of lijsten je leesdoel te halen, dus enkel met het aantal boeken op je voortgangsbalk.

Minichallenges

Ook kun je gebruik maken van de Minichallenges die we je het hele jaar door voorschotelen. Dit zijn lijstjes met minimaal drie tot maximaal tien titels rond een thema. We hebben er al een paar voor je klaarstaan, maar we willen ook graag geïnspireerd worden door jou! Verzin een eigen minichallenge, zoek er boeken bij en zet je medelezers aan het lezen. Hoe leuk zou het zijn als heel Hebban jouw Minichallenge gaat lezen! Verzin dus iets leuks, iets origineels en zoek er geweldige boeken bij. Je kunt je hele Challenge opbouwen uit minichallenges, maar je kunt ook een minichallenge gebruiken om je landenchallenge aan te vullen, of zo nu en dan gewoon een minichallenge meepikken omdat je een leuke tegenkomt.

Nieuw op Hebban?

Ben je nieuw op Hebban, dan duik je met een Challenge direct het diepe in. Stoer! Het is in feite heel simpel. Maak een profiel aan, ga de Challenge aan door je leesdoel voor 2017 te bepalen en vink de boeken die je wilt lezen of hebt gelezen voor de Challenge aan. Dat laatste doe je met het pulldown menu'tje naast of onder een boek. Zoek een boek via de zoekbalk bovenin Hebban en ga naar de boekpagina. Onder de cover kun je kiezen voor 'Wil ik lezen', waarna je de vraag krijgt of je het boek voor de Challenge wilt lezen. Met het pijltje naast 'Wil ik lezen' trek je een menu open waar je andere opties vindt, zoals 'Gelezen'. Daar krijg je weer de vraag of je het boek voor de Challenge hebt gelezen. In je profiel kun je altijd je eigen Challenge bekijken en daar vind je alle boeken die je gelezen hebt en nog wilt lezen voor de Challenge. Het is overigens niet verplicht om alvast vooraf in te vullen wat je wilt gaan lezen.

Engelstalige boeken

Halverwege 2016 hebben we Engelstalige boeken toegevoegd aan Hebban. Voor je Challenge 2017 hoef je dus geen gekke capriolen meer uit te halen om je meertalige leesdoel te berekenen en bij te houden. Ook Engelstalige boeken kun je aanvinken voor de Challenge.

Succes!

Is alles duidelijk zo? Kijk eerst even bij de Veelgestelde vragen als er nog iets niet helemaal helder is. Staat daar je vraag niet bij, stuur ons dan even een berichtje via het contactformulier. We helpen je graag verder. Dan rest ons nog je succes te wensen, maar bovenal natuurlijk, heel erg veel plezier!

KLIK HIER EN START VANDAAG JOUW READING CHALLENGE

Doe mee aan de Challenge 2017! | Startpagina Challenge | FAQ | Challenge nieuwsbrief

 Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees de wereld rond met de Hebban Reading Challenge

 

Hebban Spots

Hebban Minichallenges

100 volgers

Dit is dé Hebban Spot voor alle redactionele - en gesponsorde - minichallenges die je kunt gebruiken om je Hebban Reading Challenge een extra tintje te geven. Een Hebban Minichallenge is een...