Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Creatief met pen en papier

Creatieve geesten én liefhebbers van teksten kunnen zich sinds vrijdag uitleven met Handlettering doe je zo! Met haar instagram-account Paperfuel inspireert Karin Luttenberg dagelijks vele mensen met haar grappige en vermakelijke teksten op papier en nu brengt ze haar kennis over via haar nieuwe boek. Op Hebban bekijk je een voorproefje (en maak je kans op het boek!).


Handlettering is de kunst van het letters tekenen en hoe leuk is het om die kunst te beoefenen! Onder de hashtag #handlettering zijn vele voorbeelden te zien op social media als twitter en instagram. Als jouw hoofd vol zit met inspiratie voor mooie quotes, maar je hebt geen idee hoe te beginnen, dan is er nu een boek dat je op weg zal helpen.   Op 15 juli verscheen namelijk Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg. Zij is de creatieve geest achter het instagram-account Paperfuel, dat maar liefst 14.000 volgers heeft. Onder die naam geeft ze inmiddels ook kaarten en posters uit en maakt ze illustraties voor bladen als Flow, Flair, LINDA. Meiden en VT Wonen.  

‘Een handgeletterde tekst is een kunstwerkje op zich en heeft in de afgelopen jaren een enorme comeback gemaakt,’ vertelt Luttenberg in haar boek. ‘Iedereen wil een beetje ontvluchten aan het digitale tijdperk. Met potlood, papier en je eigen stijl kun je iets unieks neerzetten, waarbij imperfecties ook worden gewaardeerd. Het is dus weer helemaal hip! Je ziet dat handlettering weer veel wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan wanden, verpakkingen, complete wedding stationary, servies en boekomslagen. Je kunt het zo gek niet bedenken.’

In haar boek zijn alle tips & tricks te vinden om zelf aan de slag te gaan met handlettering. Je leert stap voor stap hoe dat in zijn werk gaat. Van de verschillende soorten materialen en benodigdheden om te kunnen beginnen tot een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten letters, Luttenberg laat het je zien. Bovendien deelt ze haar persoonlijke inspiratiebronnen die haar tot die mooie instagramwaardige werkjes laten komen. Alles natuurlijk geïllustreerd met haar eigen tekeningen.  

Benieuwd? Bekijk hier het eerste hoofdstuk.

Bedenk je eigen tegelwijsheid en win!  

Herinner je je die leuke Hebban-wijsheden nog? Om kans te maken op het boek van Karin Luttenberg is het aan jou de taak om een nieuwe tegelwijsheid te verzinnen omtrent het thema ‘boeken’. De allerleukste en origineelste inzendingen worden beloond met een persoonlijke digitale Hebban-tegel mét de Hebban-gebruikersnaam van de inzender erbij. Hoe leuk is het om jouw eigen Hebban tegelwijsheid te kunnen delen op social media?  

De drie allerbeste inzendingen winnen bovendien het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg (Paperfuel). Via loting wordt vervolgens bepaald wie het Paperfuel-pakket bestaande uit het boek Handlettering doe je zo!, een mok en een boekenlegger zal ontvangen.  

Doe hier mee met de giveaway.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Creatief met pen en papier

 

Gerelateerd

Over

Karin Luttenberg

Karin Luttenberg

Karin Luttenberg is grafisch vormgever en illustrator. Op Instagram bouwde ze me...

Gesponsorde boeken