Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Dalai Lama en Desmond Tutu schrijven 'vreugdevol' boek

Bij uitgeverij HarperCollins verschijnt volgende maand 'Het boek van vreugde', geschreven door Desmond Tutu en de Dalai Lama. Hierin delen de twee geestelijk leiders hun wijsheid en inzichten over hoe we diepe vreugde kunnen vinden én vasthouden.

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de Dalai Lama reisde de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu naar Dharamsala waar hij dagenlang met de boeddhistische leider sprak. Bij die ontmoetingen was ook Douglas Abrams aanwezig, oprichter van Idea Architects, een agentschap dat boek- en mediaprojecten op touw zet met wetenschappers, geleerden en geestelijk leiders. Hij verwerkte de ontmoetingen van de twee tot een boek. 

Het is een boek waar je volgens de uitgever blij van wordt, alleen al om de plezierige wijze waarop de twee oude mannen met elkaar omgaan, de levensvreugde en speelsheid die de twee Nobelprijswinnaars delen en de respectvolle manier waarop ze hun verschil van inzicht bespreken. Want de christelijke en boeddhistische traditie hebben naast veel overeenkomsten ook duidelijke verschillen. 

De vertaalrechten van het boek zijn inmiddels aan twintig landen verkocht. By the way, de royalties worden gedoneerd aan enkele goede doelen. Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dalai Lama en Desmond Tutu schrijven 'vreugdevol' boek

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken