Hebban vandaag

Listmania /

De 7 Feelgood highlights van september

In september wordt traditiegetrouw het nieuwe boekenseizoen geopend. Voor het feelgoodgenre zal het najaar met name in het teken staan van bijzondere liefdesverhalen. Hebban selecteerde zeven feelgood highlights voor aankomende maand.

Portret van een vrouw - Jojo Moyes (22 september)

Het succes van de Britse schrijfster Jojo Moyes lijkt ongeëvenaard waardoor haar Nederlandse fans reikhalzend zullen uitkijken naar Portret van een vrouw. Na het succes van onder andere Voor jou en Vier plus één, keert ze terug met een indringend verhaal over twee jonge vrouwen die zullen vechten voor hetgeen ze het meest liefhebben. De buitenlandse pers onthaalde deze roman met open armen. Zo vond de Washington Post het een sterke en bijzondere roman die lezers op een frisse manier laat nadenken over een moreel probleem.

In haar nieuwste boek neemt Jojo Moyes de lezer mee naar Frankrijk, waar de Eerste Wereldoorlog tot een hoogtepunt lijkt te komen. De jonge Sophie is verantwoordelijk gesteld om samen met haar zus het familiehotel te runnen. Terwijl haar grote liefde Édouard vecht aan het front, nemen de Duitsers hun intrek in het familiehotel. De Kommandant valt voor Sophie, maar tegelijkertijd voor het schilderij dat Édouard van haar maakte voor de oorlog uitbrak. Ze beseft dat dit haar enige kans is om haar grote liefde terug te zien, waarmee ze haar reputatie en leven op het spel zet. 

Een eeuw later krijgt Liv het schilderij van haar man David. Als David plotseling sterft, is het schilderij haar herinnering aan hun gelukkige en korte samenzijn. Dan hoort Liv over de donkere en verscheurde kant van het schilderij, waardoor haar wereld plots op zijn kop staat.

De naaister uit Parijs - Rosalie Ham (24 september)

Met een bestsellerstatus in haar thuisland Australië en een bioscoopverfilming van haar debuutroman De naaister uit Parijs, mag Rosalie Ham zich gelijk tot de top van het feelgood-genre rekenen.

Australië, jaren vijftig. Tilly Dunnage keert na jaren afwezigheid terug naar geboortedorp om voor haar moeder te zorgen. Ze laat een bruisend leven in Parijs achter, waar ze in de leer is geweest bij de beste coutureateliers. Terwijl ze in haar jeugd nog met de nek werd aangekeken door de dorpsbewoners, lijkt Tilly hun vertrouwen langzaam terug te winnen met haar schitterende haute couture-creaties. Totdat ze onverwacht verliefd, en alles helemaal verkeerd loopt...

Het meeslepende verhaal over liefde, wraak en haute couture zal in oktober 2015 te zien zijn in de bioscoop met onder andere Kate Winslet en Liam Hemsworth in de hoofdrollen. Hier kun je de trailer van The Dressmaker bekijken.

De jasmijnzussen - Corina Bomann (07 september)

Na het schrijven van jeugdboeken, legde de Duitse Corina Bomann zich toe tot het schrijven van feelgoodromans voor volwassenen. Haar roman Vlindereiland kreeg een bestsellerstatus in Duitsland en werd meer dan 100.000 keer verkocht.

In De jasmijnzussen wordt het emotionele verhaal van modefotografe Melanie Sommer verteld. Tijdens haar terugkeer van een werkreis naar Vietnam, krijgt Melanie te horen dat verloofde Robert een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en in coma is geraakt. Met haar ziel onder haar arm verschijnt Melanie bij haar overgrootmoeder Hanna. Daar hoort Melanie over de dramatische jeugd van Hanna in Saigon, het schitterende Berlijn van de jaren twintig, de verwoestende kracht van de oorlog en de nieuwe start die Hanna maakte in Parijs. Gevoed door de bijzondere verhalen van haar overgrootmoeder, beseft Melanie dat haar beste tijd nog steeds voor haar ligt.

Let ook op de prachtige vormgeving van dit boek, waarbij de zijkanten van het boekblok bestempeld zijn met jasmijnbloemen.

Vertrouw me - Mike Bullen (24 september)

Na zijn sporen verdiend te hebben als scenarioschrijver voor de Britse televisieserie Cold Feet, schreef Mike Bullen zijn eerste boek. Een verhaal over een nacht op een conferentie waar twee mannen net iets te diep in het glaasje hebben gekeken en vervolgens twee aantrekkelijke vrouwen tegen het lijf lopen. En laat er nou net één condoom ontbreken uit de verpakking waar er twee in horen te zitten.

Greg en Dan zijn allebei op hun manier gelukkig getrouwd. Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat ze nooit vreemd zullen gaan. Maar de combinatie van de nodige glazen alcohol en de aandacht van twee jongere vrouwen, zorgt er voor dat Greg en Dan hun mening bijstellen. Het lijkt nog niet zo'n slecht idee om een keer een avontuurtje te beleven. Hun vrouwen zullen daar toch nooit achter komen?

Nachtelijke ontmoeting - Sylvia Day (22 september)

Sylvia Day blijft met haar boeken successen behalen op wereldwijd niveau. Niet gek als de boeken in 40 landen verkocht worden en tientallen miljoenen exemplaren van haar boeken in druk zijn. Vele lezers wagen zich aan haar erotische verhalen en kunnen met Nachtelijke ontmoeting uitkijken naar een nieuw opwindend avontuur.

Aidan is een droomman in de letterlijke zin van het woord: als Dromenbeschermer moet hij verhinderen dat de poort tussen de droomwereld en de echte wereld wordt geopend. En hij behoedt zijn beschermelingen voor nachtmerries door ze als minnaar in hun dromen te verleiden. Als hij bij de beeldschone en begeerlijke Lyssa opduikt, beleeft hij met haar een seksuele hartstocht die hij nog nooit ervaren heeft. Voor het eerst wordt Aidan verliefd, terwijl hij tegelijkertijd moet vrezen dat juist Lyssa degene is die de poort tussen de werelden zal openen.

In het voorjaar van 2016 zal het vervolg Nachtelijk vuur verschijnen.

Houvast - Martin Scherstra (22 september)

Publiceerde hij eerst verscheidene romans onder het vrouwelijke pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom, tegenwoordig staat er op zijn romans de naam Martin Scherstra. De boeken uit de Bouquetreeks waren zijn huiswerk en vormden de inspiratie voor zijn eigen werken, vertelde hij onlangs in een column op Hebban. De lezer kan zich binnenkort verliezen in de zesde roman die is voortgekomen uit zijn pen, Houvast.

Dierenarts Jitze Bouma is een graag geziene persoon in het Friese stadje Dokkum. Sinds het overlijden van zijn vrouw heeft hij nooit de behoefte gevoeld op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Zijn drie volwassen kinderen vinden dat het de hoogste tijd wordt dat daar verandering in komt. 

Houvast wordt aangekondigd als een heerlijke roman boordevol romantiek.

De pruimenboom - Ellen Marie Wiseman (29 september)

De debuutroman van Ellen Marie Wiseman leverde een behoorlijk aantal vijfsterren recensies op in de Amerikaanse pers. Zo kwam het boek ook onder de aandacht van schrijfster Jenna Blum, bekend van Het familieportret. Zij noemt De pruimenboom een must read voor liefhebbers van romans over de Tweede Wereldoorlog, en voor iedereen die houdt van een verhaal dat je in vervoering brengt.

"Bloei waar je geplant bent", zei haar oma altijd tegen haar. Maar de 17-jarige Christine Bolz weet dat er een hele wereld op haar wacht buiten het Duitse dorpje waar ze is opgegroeid. Een wereld die ze al heeft leren kennen door muziek, boeken en door Isaac Bauerman, de zoon van de welgestelde Joodse familie voor wie ze werkt. De toekomstdromen van Christine en Isaac worden echter wreed verstoord door de opkomst van het regime van Hitler. Een nieuwe wet verbiedt Christine voor Joden te werken en om een relatie met een Jood te hebben. In haar verzet haalt ze zich de woede van de Gestapo en de verschrikkingen van een concentratiekamp op de hals.

De pruimenboom is een bijzonder verhaal over de veerkracht van mensen en liefde die alles doorstaat tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De 7 Feelgood highlights van september

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken