Hebban vandaag

Listmania /

De 7 YA-toppers van augustus

Ben jij al door je stapel vakantieboeken heen, of ben je nog op zoek naar inspiratie voor goed leesvoer? Hebban helpt je en zocht de beste titels van aankomende maand vast voor je uit. Dit zijn de zeven YA-boeken die je in augustus niet mag missen!


Marionet van Aimee Carter (6 augustus)

Aimee Carter debuteerde in 2011 met de roman De Godinnentest. Deze groeide uit tot de bekende 'Goddess Test'-serie. Nu is er de vertaling van het eerste deel in haar nieuwe reeks 'The Blackcoat Rebellion'.


Over het boek:

'Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.'
'En als ik nee zeg?' 
'Vijf,' zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee...'

Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten - ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. 

Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. 

Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand? 

Verlost van P.C. Cast / Kristin Cast (10 augustus)

P.C. Cast en Kristin Cast - moeder en dochter! - schreven samen de populaire 'House of Night'-reeks. Deze spannende YA-serie over vampieren en godinnen werd naar het Nederlands vertaald als 'Huis van de Nacht'. Nu is daar het afsluitende twaalfde deel!

Over het boek:
Het verpletterende slot van de successerie Het huis van de Nacht.

In dit twaalfde en laatste deel van de serie bereikt de actie haar hoogtepunt en is de inzet hoger dan ooit. Neferet is eindelijk onthuld en de wereld is in groot gevaar. Geen enkele vampier is sterk genoeg om haar tegen te houden. Alleen Zoey heeft de macht om haar te verslaan, maar ze kan haar krachten niet gebruiken. Wie zal deze epische strijd tussen Licht en Donker winnen?

Wild storm - Jennifer Brown (11 augustus)

De Amerikaanse auteur Jennifer Brown schrijft vaak over heftige onderwerpen. Zo debuteerde ze in 2009 met het boek Hate List, over een schietpartij op een school. Benieuwd naar haar vierde roman? Wild storm is nu in vertaling te lezen!

Over het boek:
Wat doe je als een 'Wild storm' je leven omver blaast?

Het stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en is Jersey gedwongen om een nieuw thuis te vinden. Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is klopt ze aan bij haar biologische vader. Wanneer de sirenes loeien omdat er weer tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door... 

Penryn & Het gevecht om hemel en aarde van Susan Ee (12 augustus)

Schrijfster Susan Ee gaf het eerste deel van de 'Angelfall'-trilogie in eigen beheer uit. Ze hoopte op een klein publiek, maar het boek werd snel een wereldwijd succes, en werd in ruim twintig talen vertaald. Het derde en afsluitende deel is nu beschikbaar voor Nederlandse lezers!


Over het boek:
Na een geslaagde ontsnappingspoging zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.

Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid maken beide kampen zich op voor een oorlog. Penny en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

Charisma van Jeanne Ryan (14 augustus)

Jeanne Ryan schrijft graag spannende boeken voor jongeren. In 2012 publiceerde ze haar debuut Nerve (Lef ), een spannende jeugdthriller over hoe om te gaan met privacy op het internet. Een jonge deelneemster aan een anoniem spel moet zelfs haar leven op het spel zetten. Of Charisma net zo spannend is? Oordeel zelf!


Over het boek:
Eén injectie kan alles beter maken – of slechter?

Aislyn is verlegen. Zo erg dat ze wegvlucht van feestjes en opziet tegen haar bijbaantje als badjuf. Dan krijgt ze de kans om alles te veranderen. Een dokter biedt haar een dosis Charisma aan, een gentherapie die haar het stralende middelpunt zal maken. De therapie is niet getest, maar Aislyn kan het aanbod niet weerstaan. Zodra het medicijn in haar bloed zit, begint het te werken. Vanaf dan is ze levendig en populair. Gek genoeg merkt ze dat anderen hetzelfde gedrag vertonen. Eerst lijkt alles beter dan het was, maar als mensen ziek worden en zelfs sterven, slaat de angst toe. De media doen uitvoerig verslag van de besmettelijke, dodelijke ziekte. Aislyn moet een manier vinden om het gen te stoppen, voor het te laat is, maar de dokter is spoorloos...

De oude magie - Mariëtte Aerts (20 augustus)

Dompel je onder in een mooie boek van Nederlandse bodem! De Oude Magie is het vervolg op De heersers van Kir. De boeken maken deel uit van de trilogie De Kronieken van de Zeven Eilanden.  

Over het boek:
Tijdens hun tocht op het piratenschip van kapitein Zoutbaard komen Raben en Calli steeds meer te weten over mysterieuze vogelheksen, leidstenen en de Zaghramongul, die ook wel Dwingers worden genoemd. Die informatie komt goed van pas, want er gebeuren vreemde dingen op hun schip de Razernij. Zou dat te maken hebben met hun reis naar het Nauw van Drie, waar nog altijd heksen schijnen te wonen? Ondertussen is de monnik Himmondar op de burcht van de Heerser van Kir aan het experimenteren met de Oude Magie. Hij wil een leger van mengwezens scheppen om de Dwingers te kunnen bestrijden. Maar hij heeft meer plannen, plannen waar de Heerser niets van af weet...

The Cage - Megan Shepherd (28 augustus) 

Als dochter van twee boekhandelaars groeide Megan op tussen de boeken. De boekwinkel van haar ouders en vele reizen inspireerden haar voldoende om zelf verhalen op papier te zetten, waaronder The Cage!


Over het boek:
Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen? Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft.

Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...

Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.

 Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De 7 YA-toppers van augustus

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken