Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Deal, leest het ook echt als een tv-serie?

Een paar weken geleden kondigden we 'De Deal' van Michelle Miller aan. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff gaf aan dat het een geheel nieuw concept was. Het boek leest als een tv-serie. Er is een sountrack, je kunt je aanmelden voor een whatsapp-groep en elke week komt er een nieuwe ‘aflevering’ beschikbaar.

De Deal
De New-Yorkse Tara Taylor krijgt de kans van haar leven. Ze komt in een high profile team terecht van de populaire datingapp Hook. Het is de bedoeling dat het team deze prominente start-up van Silicon Valley naar de beurs brengt. Het team staat onder leiding van de sexy, maar keiharde onderhandelaar, Todd Kent. Iemand waar Tara eerder al een crush op had. Ze beginnen dan ook enthousiast aan hun taak om de app naar de beurs te begeleiden, alleen… In Silicon Valley gaat alles anders dan verwacht.  

Multitasken
“Wat ben jij een klootzak.” Dat is de eerste zin van De Deal. Een zin die me meteen zegt: ‘dit kan weleens interessant worden.’ Maar dan bedenk ik me dat ik wat vergeet. Ik ga naar www.mixcloud.nl/DeDeal en zet de mix van de eerste aflevering op. In 34 minuten zou ik de aflevering moeten kunnen lezen. Langzaam start de muziek terwijl ik me laat meevoeren in het verhaal.

Relaxt
Normaal lees ik zelden met muziek aan. Ik merk dat het ontspannend werkt. Heerlijk eigenlijk zelfs. Ik laat me helemaal wegvoeren en volg het verhaal van Todd, ‘de klootzak’ en van Tara Taylor. Michille Miller heeft een bijzonder prettige schrijfstijl. Het verhaal leest dan ook als een trein.

Verschillende perspectieven

In elk ‘hoofdstuk’ staat een ander personage centraal. Zelf vind ik dat prettig. Het geeft me het idee dat ik het verhaal vanuit meerdere perspectieven bekijk en dat voelt alsof er een flinke diepgang in zit. Het lijkt op deze manier erop dat ik de personages stuk voor stuk beter leer kennen.  

Muziek te kort
Wanneer ik op pagina 27 van de eerste aflevering ben, stopt de muziek. De 34 minuten zijn om. Maar ik ben zover nog niet. Ik moet nog 28 pagina’s. Dus of de muziek is te kort, of ik lees langzamer dan de uitgeverij in eerste instantie in gedachten had. Jammer, nu heb ik het muziekje opnieuw afgedraaid, maar het was toch erg leuk geweest als ik de volledige leestijd een mix had.  

Herinnering

Het verhaal leest lekker weg. Dat mag duidelijk zijn. Toch ben ik niet zozeer geneigd om elke week meteen de nieuwe aflevering te downloaden. Gelukkig is daar de whatsapp-groep. Gisteren werd ik bijvoorbeeld herinnerd: ‘Aflevering 10 van De Deal. Lees nog een half uurtje voor het slapen gaan.’ Naar mijn mening een erg goede manier om mensen warm te houden voor de serie.

Algemene indruk

Het concept is zeker vernieuwend. In het begin vond ik het erg zoeken. De mixen op mixcloud zijn duidelijk, maar is 1 hoofdstuk 1 aflevering? Omdat de eerste drie in één deel zitten, was dit niet direct duidelijk. De whatsappjes zijn leuk en laten het verhaal meer leven. Toch zou het leuker zijn als er tussendoor nog een teaser zou worden gestuurd. Een quote van een van de hoofdpersonen of iets dergelijks.  
Ik vind het een leuk concept. Of ik lyrisch enthousiast ben, weet ik nog niet. Het is anders en wennen. Leuk en apart. Of ik het vaker wil zien? Ik denk het wel. Het geeft het lezen een totaal nieuwe ervaring. En soms is dat ook wel leuk, toch?  Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1957 boeken
96 favoriet


Reacties op: De Deal, leest het ook echt als een tv-serie?

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken