Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De grote stilte

Vorige week tourde John Boyne een aantal dagen door Nederland, om bij boekhandels te vertellen over zijn nieuwste roman, 'De grote stilte'. Hebban zet dit boek deze week centraal en mag een aantal lezers blij maken met een gesigneerd exemplaar!

De Ierse John Boyne brak in 2006 internationaal door met zijn roman The boy in the striped pyjamas (De jongen in de gestreepte pyjama), die in 2008 succesvol is verfilmd en werd bekroond met meerdere literaire prijzen. Ook zijn andere romans werden enthousiast ontvangen. Over zijn vaderland kon Boyne naar eigen zeggen pas schrijven als hij een mooi Iers verhaal had dat hij écht wilde vertellen, en nu, vijftien jaar en 12 boeken later, is daar zijn nieuwste roman: De grote stilte. Een krachtige roman over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin een mens soms terechtkomt.

Over De grote stilte :
1972. De jonge Odran Yates gaat in het klooster, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe ­leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen. Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega's zijn gevangen ­gezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Maar als een familiedrama oude wonden weer openrijt, voelt hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien.

"De grote stilte is ongelooflijk meeslepend, een briljante vertelling die bijna niet weg te leggen is", schrijft Gerd Boeren in haar Hebban recensie van deze roman.

'Dit is John Boynes belangrijkste roman', aldus de Amerikaanse auteur John Irving.

Interview
Dirk Koppes interviewde John Boyne over dit boek, het interview lees je later deze week op de site! Houd Hebban dus goed in de gaten!

Wil jij zelf een oordeel vellen over De grote stilte ? In samenwerking met Meulenhoff Boekerij mogen we een aantal gesigneerde exemplaren van deze roman verloten! Doe mee met deze giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De grote stilte

 

Gerelateerd

Over

John Boyne

John Boyne

John Boyne is een Ierse schrijver en journalist. Zijn roman The Boy in the Strip...

Gesponsorde boeken