Hebban vandaag

Community /

De Hebban Cadeautipper: 'Feit en fictie verweven tot een boeiend verhaal'

door Hebban Crew 8 reacties
De Hebban Cadeautipper draait weer op volle toeren. Via deze tipper vraag je geen boekentip aan voor jezelf, maar voor een ander. Het Hebban team zit voor je klaar om je de mooiste, beste, meest onroerende, grappigste of heerlijkste boeken te tippen voor in de schoen of onder de kerstboom deze december. Vraag ook zelf een cadeautip aan!

De hulpvraag

Aanvrager: 'De ontvanger houdt van historische romans, waarin feit en fictie met elkaar zijn verweven tot een boeiend verhaal.'

Vraag zelf ook een cadeautip aan

De ontvanger houdt van

De cadeautip van Greet

Hoi,

Leuk dat je onze Cadeautipper uitprobeert! Altijd een uitdaging een boek te vinden waar de ontvanger van het cadeautje blij van wordt. Je zegt dat die persoon houdt van historische romans, waarin feit en fictie met elkaar zijn verweven tot een boeiend verhaal. Wel, ik heb er twee voor je uitgezocht.

Tulpengoud van de Duitse Eva Völler is een spannende, historische roman, die zich afspeelt in het Amsterdam van de 17e eeuw. Het is een bijzonder geslaagde mix van historische feiten, interessante personages en een spannend moordmysterie, dat alles overgoten met een licht verteerbaar wetenschappelijk sausje.

De zeventienjarige Pieter wordt door zijn voogd in huis geplaatst bij Rembrandt van Rijn, op dat moment de meest vooraanstaande schilder van het land. Wanneer de opdrachtgevers van de schilder een voor een het loodje leggen, komt de verdenking al snel op Van Rijn te liggen. Pieter zou Pieter niet zijn als hij deze zaak niet tot op de bodem zou willen uitspitten. Tegelijkertijd is Nederland in de ban van de tulpenhandel, en die zal een grote rol gaan spelen in het verhaal.

Daarnaast noem ik ook een roman in een totaal andere stijl. Winterbijen van de Duitser Norbert Scheuer speelt zich af op het einde van WOII. Hoofdpersonage Egidius Arimond heeft de zorg voor een honderdtal bijenkasten en is daarnaast bezig met een studie over monnik Ambrosius, een benedictijnse voorvader. Wanneer hij in geldnood komt en zijn epilepsiemedicijnen niet meer kan betalen, probeert hij een centje bij te verdienen door in zijn bijenkasten Joden de grens over te smokkelen.

Verwacht geen aaneenschakeling van spannende tochten, het is een boek met best veel (bijen)informatie, en het toont de werkelijkheid waarmee de gewone mens in oorlogsjaren geconfronteerd wordt.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb kunnen maken voor (een van) deze boeken, zelf heb ik het meeste genoten van Tulpengoud. Ik hoop in elk geval dat je het juiste cadeautje vindt!

Groetjes,
Greet

Extra cadeautips

Gebruik ook onze Cadeautipper

  1. Zoek drie boeken op waarvan je weet of denkt dat de ontvanger die mooi vindt.
  2. Vertel iets over de ontvanger en/of het soort boeken dat hij/zij graag leest of juist niet van houdt. Licht eventueel ook toe welk soort boek je graag cadeau zou willen geven..
  3. Druk op verzenden.
  4. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. Elke cadeautip wordt op maat voor je gemaakt. Het kan daarom even duren voordat je hem ontvangt. We streven altijd naar een reactie binnen twee dagen.
  5. Je ontvangt een e-mail zodra de cadeautip voor je klaarstaat.
  6. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen cadeautip vindt door onder je tip te reageren.

Vraag je eigen cadeautip aanOver de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Cadeautipper: 'Feit en fictie verweven tot een boeiend verhaal'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken