Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag Top 3: de spanning is om te snijden

De Hebban Zomerdag top 3 is terug op je favoriete boekensite. Vijf vakantieweken lang publiceren we elke werkdag de top 3 populairste boeken met leuke wetenswaardigheden over het boek en of auteur. We sluiten de reeks evenals vorig jaar af met de bekendmaking van de Hebban Zomerhit van het Jaar. Dit is de top 3 van vandaag.

#1 13 minuten van Sarah Pinborough

Scenarioschrijfster en cross-genre schrijfster Sarah Pinborough pakt weer de dubbel in de Hebban Zomerdag Top 3. Haar YA-thriller 13 Minuten is zowel bij de jonge als oudere lezer een succes en bleef ook niet onopgemerkt in de filmwereld. Netflix kocht eerder al de rechten van de thriller met de bedoeling om hier een film van te maken, onder leiding van producer Josh Schwartz (o.a. bekend van Gossip Girl en Chuck).

De thriller draait om angst en verraad in een vriendengroep. Wie zou jij het liefst in de hoofdrol van de verfilming zien?

#2 Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough

Gisteren lukte het ook haar ook al, maar zowel het YA-publiek als de volwassen lezer weet de weg naar Sarah Pinborough inmiddels te vinden. Met haar thriller Wat jij niet ziet laat de schrijfster zien dat ze inderdaad buiten de hokjes van genres denkt. 

Vooral het einde van deze thriller zal de lezer in vertwijfeling achterlaten. In een interview verklaart Pinborough dat dit juist het startpunt van haar manuscript was. 'Ik zat in een café en deed mijn best om een idee te verzinnen dat ik kon pitchen bij HarperFiction. Er was een echtpaar, een affaire, maar er kwam niets spetterends bij. Ik had het bijna opgegeven toen het 'Wat als'-idee voorbij kwam.'

Het resultaat kun je lezen in Wat jij niet ziet. Al 119 lezers gingen je voor, staat dit boek ook al op jouw Hebban plankje?

#3 Wie niet weg is van M.J. Arlidge

De Britse thrillerschrijver M.J. Arlidge is al een bekend gezicht in de Hebban Zomerdag Top 3. Nieuw is zijn notering met Wie niet weg is, de zesde titel in de reeks rond seriepersonage Helen Grace. Het boek verschijnt pas in november, dus de die-hard fans moeten nog even geduld uitoefenen voordat ze weer op pad kunnen met hun favoriete inspecteur.

In de nieuwe thriller van Arlidge wordt het persoonlijk voor Helen Grace, aangezien ze zelf in de gevangenis zit. Te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen. Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt.

Afgaande op de flaptekst zal Arlidge weer voor spanning en sensatie zorgen. Zal zijn geliefde hoofdpersonage de strijd overleven?

Hier vind je alle eerdere afleveringen, inclusief die van vorig jaar. 
De top 3 wordt samengesteld op basis van unieke pageviews van de vorige dag.Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Zomerdag Top 3: de spanning is om te snijden

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken