Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag Top 3: een barones, een geheim agent en een moordenaar

door Hebban Crew 2 reacties
De Hebban Zomerdag top 3 is terug op je favoriete boekensite. Vijf vakantieweken lang publiceren we elke werkdag de top 3 populairste boeken met leuke wetenswaardigheden over het boek en of auteur. We sluiten de reeks evenals vorig jaar af met de bekendmaking van de Hebban Zomerhit van het Jaar. Dit is de top 3 van vandaag.

#1 Zijn bloedige plan van Graeme Macrae Burnet

De VN Thriller van het Jaar 2017 ontving vele vijf sterren waarderingen, op Hebban en in de kranten.

Geen misdaadroman, maar een roman over een misdaad, zoals de schrijver het noemt. Maar ook een boek over standsverschillen in de negentiende eeuw, ontwikkelingen in de psychiatrie en het harde leven in een Schots dorp van arme pachters.

Dit schrijft Frank Hockx in zijn uitgebreide handleiding bij dit boek, om je leeservaring naar een nog hoger plan te tillen. In zijn leesclubassistentartikel vind je een inleiding over het boek en de auteur, discussietips en achtergronden bij het boek.

#2 Ik ben pelgrim van Terry Hayes

Dit boek won de Hebban Thriller Award in 2014 en is nog steeds een van de populairste op Hebban, met op het moment van schrijven 1593 waarderingen, waarvan 1011 vijf sterren. Hij staat bij bijna duizend Hebbangebruikers op de te lezen plank en zijn er bijna tweehonderd nu bezig in het meer dan zevenhonderd pagina's tellende boek. Ook in 2016 kwam hij al als een van de Hebban Zomerdag Toppers voorbij en er zijn enorm veel artikelen over geschreven, dus meer gaan we er hier niet over zeggen.

#3 Clementine van Sonia Purnell

Clementine Ogilvy Spencer-Churchill (geboren Hozier, later barones van Chartwell) was de vrouw van Winston Churchill en als premiersvrouw was ze betrokken bij veel grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw.

Volgens de The Independent test auteur Purnell een provocerende stelling:

Clementine Churchill is door de meeste historici afgeschreven als ineffectief en onbelangrijk, waardoor haar reputatie gered moet worden. Deze biografie levert de verdediging van een vrouw die geregeld verkeerd begrepen werd omdat ze uit de schijnwerpers bleef. Mannelijke commentatoren gingen in op haar schoonheid en chique uitstraling, maar negeerden vaak haar intelligentie.

Clementine. Een leven met Winston Churchill is in een mooie gebonden editie uitgebracht en volgens de uitgeverij zijn er al meer dan tweeduizend exemplaren verkocht.

Hier vind je alle eerdere afleveringen, inclusief die van vorig jaar. 
De top 3 wordt samengesteld op basis van unieke pageviews van de vorige dag.Over de auteur

Hebban Crew

1390 volgers
50 boeken
0 favorieten


Reacties op: De Hebban Zomerdag Top 3: een barones, een geheim agent en een moordenaar

 

Gerelateerd