Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De heersers van Kir, een spannend avonturenboek voor jong en oud

Begin deze maand verscheen 'De heersers van Kir', een spannend avonturenboek (12+) van Mariëtte Aerts (Utrecht) die als geen ander een heel nieuwe, magische wereld kan scheppen. 'De heersers van Kir' is het eerste deel van de trilogie 'De kronieken van de Zeven Eilanden' en gaat over de Lezer Raben. De jongen kan alleen tegen de pirate Calli eerlijk vertellen over zijn gave: als hij voorwerpen aanraakt krijgt hij soms informatie door die niet bij iedereen in goede handen is...

Hoofdpersoon Raben is een Lezer. Dit betekent dat wanneer hij een voorwerp oppakt en zich daarvoor openstelt, hij van alles leert over de geschiedenis ervan. Lezers hebben echter een bijzondere taak. Ze moeten namelijk in het rijk van de Zeven Eilanden heer Glendahl, heerser van Kir, en zijn eerzuchtige raadsheer Himmondar helpen bij de zoektocht naar de Oude Artefacten. Deze Artefacten zijn heel speciaal, ze zitten namelijk vol oeroude magie, iets wat heer Glendahl graag wil bezitten.

Raben heeft geen zin om te werken voor heer Glendahl en doet er van alles aan om niet opgepakt te worden. Daarom leert hij hoe hij zijn gave kan verbergen. En dat lukt hem gelukkig ook, want hij moet namelijk de oudste zoon van heer Glendahl begeleiden op zijn reis naar het eiland Ing’maril.

De reis is niet gemakkelijk en op een gegeven moment wordt hun schip overvallen door piraten. Echter een jonge pirate en Elementaliste, genaamd Calli, helpt hem door haar bijzondere kracht waarmee ze wind en regen kan beheersen.

De heersers van Kir is een spannend avonturenboek voor jong en oud. Met magie en spannende ontwikkelingen, pakt dit boek de (jonge) lezer onmiddelijk in.

Wil je dit boek ook graag lezen? Hebban Fantasy heeft op dit moment een leuke giveawayactie lopen. Klik op de link naast dit artikel en maak kans op één van de vijf exemplaren van De heersers van Kir.

Over de auteur
Mariëtte Aerts
 (1962) studeerde aan de kunstacademie en koos daar voor het vak illustreren. Maar schrijven vond ze eigenlijk net zo leuk. Ze besloot een kinderboek te schrijven en dit zelf te illustreren. Dat werd het boek De viezerik. Inmiddels heeft Mariëtte zeventien kinderboeken geschreven.

Bron: uitgeverij De Vier WindstrekenOver de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: De heersers van Kir, een spannend avonturenboek voor jong en oud

 

Gerelateerd

Over

Mariëtte Aerts

Mariëtte Aerts

Mariëtte Aerts studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar...