Hebban vandaag

Interview /

De Vijf Favorieten van...Lisette Kreischer

Lisette Kreischer deelt op haar blog Be Ecofabulous ervaringen en recepten die laten zien hoe veelzijdig en rijk de plantaardige keuken is. Met haar bedrijf Veggie in Pumps verzorgt ze daarnaast eco opdrachten op gebied van styling, food en fotografie.
Haar nieuwste kookboek, 'Groente uit zee', verscheen op 6 oktober. Daarin verkent ze de mogelijkheden van zeewier in de dagelijkse keuken, nadat ze met het zeeplantje al eerder The Dutch Weed Burger (een burger van zeewier) ontwikkelde.
Lees hier over haar vijf favorieten in de keuken.


Gerecht

The Dutch Weed Burger. Om een toekomstbestendig recept te ontdekken verrijkt met zeewier, trokken Mark Kusldom en ik in de lente van 2012 naar New York City om daar een documentaire over te maken. In de straten van Brooklyn en Manhattan spraken we met chefs en restauranthouders over de perfecte toepassing voor zeewier. Vanuit een foodtruck serveerden we ‘The Dutch Weed Burger’ aan voorbijgangers en de reacties van de New Yorkers waren ongekend positief. De film bleek een perfect concept voor een recept en na de eerste reacties in Nederland wisten we dat dit groene plantje het nieuwe goud kan gaan zijn. We geloven dat we onderdeel zijn van een nieuwe en nodige ontwikkeling en dat we daarin allemaal een rol te spelen hebben. We zijn daarom nu toegewijd om nog meer plantaardige fastfood snacks te verrijken met zeewier en zo je smaakpapillen uit te dagen en mee te gaan in de veranderingen! The Dutch Weed Burger staat op de menukaart van inmiddels meer dan 90 restaurants en we grillen ze nog altijd zelf op festivals. Voor meer info, zie www.dutchweedburger.com, en ja…ik vind hem zelf nog altijd f*cking lekker! ;-)

Keuken

De plantaardige keuken. Tijdens mijn tienerjaren ontdekte ik het koninkrijk van de planten. Er bloeide een liefde op die mij de keuken in trok. Ik experimenteerde en veganizeerde erop los en raakte bevlogen van alle prachtige noten, granen, peulvruchten, zaden, groente, fruit, kruiden en wieren die er te vinden zijn. Moeder Aarde is pretty ingenious; ze geeft ons allerlei bijzondere en medicinale heerlijkheden verpakt in een seizoensgebonden sausje. Vooral zeewier kreeg daarin een podium. Zeewier is rijk aan eiwitten, omega 3 en allerlei andere nuttige vitamines en mineralen. De plantaardige keuken verrijkt met zeewier kan antwoord geven op grote wereldse thema’s en ervoor zorgen dat voedsel weer eerlijk verdeeld wordt. Daarnaast is deze keuken zeer efficiënt als het gaat om het gebruik van natuurlijke bronnen (denk aan water en landbouwgrond), het bespaart een hoop dierenleed en is zeer ondersteunend voor het menselijke lichaam.

(tv/chef)kok

Maartje Borst. 24 jaar jong en nu al kookt ze de sterren van de hemel. Maartje is een uitzonderlijk creatieve en goede kok. Haar voorliefde voor de plantaardige keuken en goede gevoel voor smaken en bijzondere samenstellingen doen haar gerechten op tafel toveren waar mijn smaakpapillen bij iedere hap weer beginnen te dansen. Maartjes eten maakt mij als planteneter dankbaar dat dit soort chefs bestaan. Chefs die weten hoe met enkel noten, granen, peulvruchten, kruiden, wieren, groente, zaden en fruit om te gaan. Volgens mij zijn er niet heel veel van, maar Maartje hoort er zeker bij. Die gaat het nog ver schoppen. Nog niet op tv, maar ik zou aan de buis gekluisterd zijn wanneer zij via het beeldscherm mijn woonkamer in zou koken.  

gasten aan tafel

Mijn vader Harry en zijn vriendin Renee, mijn moeder Astrid, mijn lief Jonathan en mijn goede vrienden Marloes, Maartje, Joost, Judith en mijn hondje Pooh met een eigen bakje lekker eten onder de tafel…tja wat kan ik zeggen, dan voel ik geluk!

website/foodblog/tijdschrift

Earthsprout. De bijzondere Elenore Blendel-Zahn deelt op haar blog Earthsprout haar wijze inzichten over het leven, haar bijzondere kookcreaties en haar leventje op de Zweedse heide met haar mooie gezinnetje. Zelden zie ik iemand die zo puur en oprecht haar blog inzet om te inspireren. Alles wat zij schrijft is doordrenkt met een aanstekelijke liefde voor het leven, kennis en wijsheid. Met haar eigen groente tuin als basis, creëert ze simpele, toch zeer krachtige en heilzame gerechten. Ik volg haar graag en hoop velen met mij!Over de auteur

Caroline Soesbergen

27 volgers
78 boeken
5 favoriet


Reacties op: De Vijf Favorieten van...Lisette Kreischer

 

Gerelateerd

Over

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten. M...

Gesponsorde boeken