Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

De Vijf W's volgens... Jennefer Mellink

door Jean-Paul Colin 3 reacties
Rubriek waarin thrillerschrijvers zichzelf en hun werk presenteren aan de hand van de vijf journalistieke W's: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom. In deze aflevering Jennefer Mellink (1985), die debuteert met de Young Adult-thriller ‘Gebroken’. Jennefer is al enige tijd recensente van Crimezone en schrijft columns en korte verhalen. Haar tweede boek is in de maak.

“Gebroken is een heftig verhaal, in alle opzichten.”

WIE denkt Jennefer Mellink wel dat ze is?
Iemand die graag uren wandelt met haar hondjes, gek is op lezen, iedere dag wil schrijven en altijd openstaat voor het ontdekken, beleven en ervaren van alle mooie locaties die de wereld ons te bieden heeft.

WAAROM besloot je een Young Adult met een aangrijpend thema als verkrachting te schrijven?
Ik wilde graag een Young Adult schrijven omdat ik van mening ben dat jongeren meer moeten lezen. Gebroken is een heftig verhaal, in alle opzichten. Naast verkrachting wordt de lezer ook geconfronteerd met moord. Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat ik vind dat Young Adult-boeken best dergelijke aangrijpende thema’s mogen bevatten. Ze zijn helaas de bittere werkelijkheid. Overigens worden jongeren vandaag de dag genoeg geconfronteerd met moord en doodslag, maar dan in veel heftigere vorm. Denk aan computerspellen, films, YouTube-filmpjes, internet, etc. Ik ben zelf gek op het thrillergenre en ik gun jongeren hetzelfde leesplezier, maar dan met een hoofdpersoon van hun eigen leeftijd.

WAAR liep je het meest tegenaan tijdens het schrijven?
Het schrijfproces verliep eigenlijk heel erg soepel. Het verhaal begon in mijn hoofd met de plot en de toegevoegde waarde van de dagboekscènes, die zijn geschreven vanuit de beleving van de dader. Al schrijvende sloeg mijn hoofdpersoon steeds weer nieuwe wegen in. Gebroken stond binnen tien maanden helemaal op papier.

WANNEER is je doel met dit boek bereikt?
Mijn doel is bereikt als ik enthousiaste reacties mag horen/lezen van jongeren die mijn boek gelezen hebben. Ik hoop diegenen die niet van lezen houden ervan te kunnen overtuigen dat lezen ontzettend leuk is. Ook hoop ik dat volwassenen zich aangetrokken zullen voelen tot mijn boek en ervan zullen genieten. De afgelopen jaren was mijn doel echter een boek schrijven en het uit laten brengen. Dat doel is bereikt en daar ben ik al ontzettend blij mee.

WAT wil je ons verklappen over je volgende boek?
Mijn volgende boek wordt weer een Young Adult-thriller. Inhoudelijk kan ik er natuurlijk niets over kwijt, maar ik kan wel weggeven dat het wederom een heftig, zenuwslopend spannend verhaal wordt. Uiteraard heeft mijn volgende Young Adult-thriller ook weer een zeer verrassende ontknoping!Over de auteur

Jean-Paul Colin

185 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: De Vijf W's volgens... Jennefer Mellink

 

Gerelateerd

Over

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink (1985) is een Nederlandse auteur in het young adult-genre. Ze w...