Hebban vandaag

Nieuws /

'De Wachter' gaat als een warm broodje

Critici beschouwen het als een ruwe schets voor To Kill a Mockingbird en lezers zijn geschokt dat Atticus Finch een racist blijkt te zijn. Maar het 'nieuwe' boek van Harper Lee blijkt nu al grote bestseller te zijn.

Uitgeverij HarperCollins liet maandag weten dat van Go Set a Watchman (Ga heen, zet een wachter in Nederlandse vertaling) in Canada en de Verenigde Staten in de eerste week al 1,1 miljoen exemplaren zijn verkocht. In dit aantal zijn de e-books en luisterboeken meegenomen, evenals de reserveringen. 

De uitgeverij verbaasde in februari de literaire wereld met de aankondiging dat er - na haar beroemde roman To Kill a Mockingbird - een tweede roman van Harper Lee zou uitkomen. De Amerikaanse schrijfster had steeds volgehouden dat 'Mockingbird'  haar enige boek zou zijn. Volgens HarperCollins is Go Set a Watchman het snelst verkopende boek ooit van deze uitgeverij. Andere boeken gingen in het verleden nog harder: Zo werden in 2007 in de VS van Harry Potter en de Relieken van de Dood van J.K. Rowling binnen 24 uur 8,3 miljoen exemplaren afgezet.

'Watchman'  kwam dinsdag 14 juli uit. Het boek staat op de eerste plaats van Amazon en op de website van boekhandelaar Barnes & Noble. Harper Collins heeft de oplage van het boek verhoogd van 2 miljoen naar 3,3 miljoen exemplaren. Zie hier het oordeel van Hebban-redacteur Jet Steinz over Ga heen, zet een wachterOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De Wachter' gaat als een warm broodje

 

Gerelateerd

Over

Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) was een Amerikaans schrijfster. Zij werd bekend door haar...

Gesponsorde boeken