Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Week van het Beeldverhaal | 1 tot en met 7 juli 2019

door Hebban Crew 15 reacties
In 2017 lanceerde de Hebban Scifi & Fantasy Club de eerste editie van de Week van het Beeldverhaal. Vandaag start, wederom onder leiding van Hebban teamlid Yvette, deze themaweek voor de derde keer, inmiddels met medewerking en invulling van alle genres. Stripboeken, graphic novels, comics en aanverwanten worden in het zonnetje gezet door onze genreambassadeurs. Kijk mee, lees mee, discussieer mee en ontdek prachtige beeldromans. Veel plezier!

De Week van het Beeldverhaal

Beeldverhalen?

“Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is de benaming voor stripverhalen met het karakter van een roman. Dit soort strips onderscheidt zich van het klassieke stripalbum door een veelal literaire inslag met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en is gewoonlijk bedoeld voor volwassenen”, aldus Wikipedia. Maar wat vinden wij bij Hebban nu van strips, comics, stripromans, grafische romans of beeldromans? Dat willen wij graag weten. Wij vinden ook dat er wat aandacht besteed mag worden aan het (literaire) beeldverhaal.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

De eerste week van juli zal goed gevuld worden met artikelen die allemaal iets te maken hebben met het getekende verhaal. We trappen de Week af met op maandag met een Magic Mangadag en geven op dinsdag een vergelijking tussen grafische verhalen en gewone verhalen. We zullen de bewegende beeldverhalen aanhalen in oa. de Flix Fever Comic special en geven tips en must-reads. Er komt een ode aan een bekende auteur in de beeldverhalenbusiness en een paar van de vaste (SFF)-artikelen worden met een grafisch sausje overgoten zoals de 7x reeks. Zelfs de beeldverhalen zonder woorden komen even langs. Thrillerliefhebbers zullen smullen van een mooie graphic novel genaamd Openbaringen, maar ook  een artikel over de samenwerking tussen twee auteurs. De Literatuurliefhebbers zullen jullie deze week laten kennismaken met een jonge Vlaamse auteur en de YA fans krijgen tips van een liefhebber.

Uitdaging

Wat heeft die Week van het Beeldverhaal met jullie, de lezers te maken? Buiten dat onze artikelen reuze interessant zijn om te lezen, hebben we ook een uitdaging voor jullie: Lees eens een graphic novel! Hebban heeft ook dit jaar weer een leuke Readingchallenge bedacht en een van de afvinkcategorieen is #Lees eens wat anders. Nu hopen wij dat jullie daar een graphic novel voor willen afvinken. Het is tenslotte iets heel anders, snel uit en vanuit alle genres is er wat over te lezen. Wij dagen jullie daarom uit om in de komende weken (wellicht met onze tips) een Beeldverhaal te lezen en je ervaring erover te delen in ons speciale Beeldverhaalcafé.

Namens de Week van het Beeldverhaal

- Yvette -Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Week van het Beeldverhaal | 1 tot en met 7 juli 2019

 

Gesponsorde boeken