Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Boek van de week /

De wetenschap achter het witte doek

In Amerika stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. Klinkt dat bekend? Voor de filmliefhebbers onder ons waarschijnlijk wel. Zou zoiets ooit echt kunnen gebeuren?

George van Hal schreef er een boek over: de wetenschap achter het witte doek. Een absolute must have voor filmgekken, sciencefictionfans en liefhebbers van de populaire wetenschap. In Robots, aliens en popcorn bespreekt Van Hal aan de hand van bekende scènes en fenomenen uit films de wetenschappelijke werkelijkheid.

Over het boek
In Amerika stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving. En in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt. Voor Hollywood is het gesneden koek, maar achter deze duizelingwekkende scenario's schuilt de intrigerende wereld van wetenschap en technologie. Zullen wij ooit als in Star Trek met een ruimteschip een bezoekje brengen aan een ander sterrenstelsel? Bestaat er een parallel universum waarin je een heel ander persoon bent? Wie hoopt van wel, moet Robots, aliens en popcorn lezen, een boek dat laat zien dat de toekomst allang begonnen is.

Over de auteur
George van Hal is sterrenkundige en redacteur bij het magazine New Scientist. Op zijn eigen blog Scinetific schrijft hij over wetenschap en film. Je kunt bijvoorbeeld lezen welke vier futuristische technieken uit de film Edge of Tomorrow binnenkort beschikbaar zijn.

Giveaway
Op donderdagavond 28 mei vindt de boekpresentatie plaats van Robots, aliens en popcorn in het Kijkhuis in Leiden. Het programma bestaat uit een aantal boeiende lezingen en een afsluitende borrel. Er zijn twee plaatsen vrijgehouden voor een Hebbanlezer plus gezelschap. De winnaar van de twee kaartjes, krijgt ook het boek. Zie de giveaway bij dit artikel.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1110 volgers
548 boeken
8 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De wetenschap achter het witte doek

 

Gerelateerd

Over

George van Hal

George van Hal

George van Hal (1980) is sterrenkundige en redacteur bij de Nederlandstalige edi...