Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'De zandlezer': thriller en spiritualiteit in één

door Hebban Crew 1 reactie
Wie van spannende boeken houdt en een verantwoorde hoeveelheid spiritualiteit niet uit de weg gaat, zit volgens uitgeverij Palmslag geramd met 'De zandlezer'. In dit nieuwe boek van Margaret van Mierlo komen mysterie, ratio, scepsis en geloof samen.

Van vrijdag 9 januari tot en met zondag 8 februari is het de Maand van de Spiritualiteit: een initiatief van omroepvereniging KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have, dat vanaf 2013 door de Stichting CPNB georganiseerd wordt.

Uitgeverij Palmslag vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan dit evenement. Immers, veel mensen hebben behoefte aan spiritualiteit en zingeving. De uitgever vestigt daarom de aandacht op De zandlezer, een spirituele thriller van Margaret van Mierlo die eind november is verschenen.

Soms komt de vraag waarom bepaalde gebeurtenissen je overkomen meer dan ooit naar boven. In De zandlezer wordt geprobeerd daar een antwoord op te geven. Volgens de uitgever verwoordt het boek 'op realistische en indringende wijze' de belevingswereld van personen die bij een auto-ongeluk betrokken raken.

De paranormaal begaafde Ciska raakt bij een ongeval ernstig gewond en laat haar echtgenoot met schuldgevoelens achter. Ondertussen probeert vriendin en journaliste Iris de oorzaak van het ongeluk te achterhalen, terwijl Ciska’s vader vanuit de spirituele wereld zijn dochter probeert bij te staan. Hoewel het mysterie rond het ongeval langzaam wordt ontrafeld, liggen de bewijzen niet voor het oprapen. De roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Voor de hoofdpersoon in het boek heeft Francien Meuleners, paragnoste en kunstschilder, model gestaan. Zij verzorgde ook de cover van De zandlezer.

Margaret van Mierlo (Weert, 1949) werkte na haar verpleegkundige opleiding in diverse huisartsenpraktijken. Van Mierlo's belevenissen vormden de inspiratiebron voor columns en artikelen, die in medische tijdschriften werden gepubliceerd. Daarnaast verschenen er medische studieboeken van haar hand. In 2006 werd haar eerste roman uitgebracht: Hemelse KoffieOver de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De zandlezer': thriller en spiritualiteit in één

 

Gerelateerd

Over

Margaret van Mierlo

Margaret van Mierlo

Al in haar vroege kinderjaren besefte Margaret van Mierlo (1949) dat het geschr...