Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De zwaarste diëten om te volgen

Een paar weken geleden vroegen we deelnemers aan de giveaway ‘En nú word ik slank’ wat zij het moeilijkste dieet vonden om vol te houden. De antwoorden waren veelzeggend. Geen enkel dieet is makkelijk. Hieronder een overzicht van de zwaarste diëten.

Onderstaande diëten zullen de deelnemers aan de giveaway ‘En nú word ik slank' niet snel meer volgen.

Dr. Atkins en Dr. Frank
Deze artsen adviseren om een eiwitrijk en koolhydraat arm dieet te volgen om blijvend af te vallen. Vooral voor de liefhebbers van brood en pasta is het een moeilijk dieet. Een deelnemer schreef hierover: “ 's morgens omelet met corned beef. Ik snap niet dat mensen nog zoiets eten. Doet me denken aan mijn jeugd. Een tante van mij maakte macaroni ( dat was toen heel modern ) met corned beef.” (8 van de 52)

Shakes
Verschillende voedselfabrikanten bieden via drogisterijen en supermarkten shakes aan om in korte tijd veel gewicht te verliezen. De shakes worden gemaakt door poeder, waarin alle benodigde voedingstoffen zitten, op te lossen in water of yoghurt. Het is de bedoeling dat je dan 3, 5 of 7 dagen lang drie keer per dag een shake of soep drinkt en verder niets. Dit dieet werd vooral erg gevonden omdat de shakes niet lekker werden bevonden. (7 van de 52)

Soepdieet
Het hoofdbestanddeel van dit dieet bestaat inderdaad uit soep. Op internet circuleren diverse recepten voor de soep, die als belangrijkste ingrediënt kool heeft. Per dag krijg je slechts 1000 calorieën binnen als je dit dieet volgt. In feite is dit dus te beschouwen als een crash dieet. Op iedere site die dit dieet beschrijft staat daarom de waarschuwing dat je het slechts 5 of 7 dagen mag volgen. Alleen volgen als je een echte soepliefhebber bent want een deelnemer vertelde dat ze gruwde van “het moment dat ze de koelkast open maakte en de soep al weer rook” ( 4 van de 52)

Brooddieet
De tegenhanger van dr. Atkins en dr. Frank. Het brooddieet is halverwege de jaren tachtig ontwikkelt door dr. De Vos. Bij dit dieet eet je de ene dag enkel brood en de andere dag ‘gewoon’, dat wil zeggen gezond, geen tussendoortjes en niet te calorierijk. Alleen vol te houden als je een broodliefhebber bent. Een van de deelnemers kon na een paar dagen geen brood meer zien. (4 van de 52)

Sonja Bakker
Een paar jaar geleden een van de populairste diëten in Nederland. Het geheim van het succes zit ‘m waarschijnlijk in de belofte dat het geen ingewikkeld dieet is. Je hoeft geen punten of calorieën te tellen en mag veel lekkere dingen blijven eten. In haar boeken geeft ze volledige weekmenu’s. Het enige dat je hoeft te doen is deze weekmenu’s te volgen. In de tijd dat het Sonja Bakkerdieet op het hoogtepunt was, steeg de eierkoekverkoop naar ongekende hoogte omdat Sonja Bakker dat had getipt als verantwoord tussendoortje. Een deelnemer verbaast zich er over dat zoveel mensen het Sonja Bakkerdieet volgen omdat het zo veel zout, suiker en zuivel bevat. (3 van de 52)

Andere diëten
Diëten die ook genoemd werden waren het citroensapdieet, Weight Watchers, Montignac, het kiwi dieet,het Fletcher (kauw)dieet en het Maya dieet.
Daarnaast waren er redelijk wat deelnemers die graag gewicht zouden willen kwijtraken, maar bang waren voor het jojo-effect en daarom tot nu toe geen dieet hadden gevolgd. (6 van de 52)Over de auteur

Hebban Culinair

106 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: De zwaarste diëten om te volgen

 

Gerelateerd

Overig

Boeken voor (blijvend) gewichtsverlies

op 21 februari 2015 door Hebban Culinair 11 boeken 0 volgers 0 reacties