Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Deel twee-en-een-half in de Kvothereeks

Deel 2.5 in de Kronieken van Kvothe van auteur Patrick Rothfuss is net verschenen. Wat is dat toch, een deel twee-en-een-half?

Een decimaal deeltje is meestal een uitstapje naar andere zaken dan de rode draad van de basisreeks of een dieper inkijkje in de wereld van een (neven-)personage. In De muziek van de stilte reizen we even met Auri mee.

Dit 'tussendoorboekje' is slechts 176 pagina's dik, dat is een lachertje vergeleken met de twee 'echte' delen uit de Kvothe-reeks. In de naam van de wind, het eerste deel in deze serie haalt net de zevenhonderd bladzijden, maar het tweede deel, De angst van de wijze, tikt bijna de duizend aan. Een kleine frustratie voor fans van Patrick Rothfuss is het wel. Komt hij eindelijk met een vervolg op de twee magistrale boeken, die in 2007 en 2011 verschenen, is het dit kleine ding. Toch maar genieten ...

"De Universiteit, een beroemd bastion van kennis, trekt de knapste koppen aan om de mysteries te ontrafelen van verlichte wetenschappen als alchemie. Diep onder de bedrijvige zalen ligt een complex van verlaten kamers en oude gangen. In het hart van dat labyrint woont Auri. Ooit studeerde Auri aan De Universiteit, maar nu zorgt ze voor de onderwereld. Ze heeft geleerd dat sommige geheimen beter met rust gelaten kunnen worden. Want nu ze de scherpe rationaliteit van De Universiteit niet langer accepteert, kan ze voorbij de oppervlakte kijken, en ziet ze subtiele gevaren en verborgen namen."

Patrick Rothfuss geeft met zijn Kronieken van Kvothe een uitstekend alternatief voor fans van George Martin. In de publicatiejaren scoorden de boeken al goed, maar sinds Game of Thrones op HBO te zien is en wanhopige kijkers en lezers alle seizoenen en alle boeken al van binnen en buiten kennen, beleven ze een opleving. Nog nooit gehoord van Patrick Rothfuss? Mazzelkont, geniet van de 1821 pagina's die je nog te gaan hebt.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

418 volgers
418 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Deel twee-en-een-half in de Kvothereeks

 

Gerelateerd

Over

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss studeerde Engels en Filosofie aan de universiteit van Wisconsin...

Gesponsorde boeken