Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Definitieve' biografie van Motörhead-voorman op stapel

De Britse uitgeverij Orion komt met een biografie van Ian Fraser ‘Lemmy’ Kilmister, de onlangs overleden oprichter en voorman van de rockband Motörhead.

Het boek, vernoemd naar Motörheads beroemdste song The Ace of Spades, moet de 'definitieve, alles openbarende' biografie worden van de zeventig jaar geworden Britse basgitarist. De biografie wordt geschreven door een 'naaste vriend' van Lemmy Kilmister, muziekjournalist Mick Wall.

Basis voor het boek vormen de vele interviews die Wall met Kilmister had gedurende hun 35-jarige vriendschap, gecombineerd met reacties, commentaren en ontboezemingen van mensen die de rocker hebben gekend, zoals oud-bandleden, vrienden, managers en kennes van de muziekscene. The Ace of Spades verhaalt, zo wordt beloofd, van Lemmy's schooljaren in North Wales tot en met de oprichting van Motörhead, de band die hij aanvankelijk Bastard wilde noemen. Wall schreef eerder biografieën van Led Zeppelin, Metallica, AC/DC, The Doors, Black Sabbath en de Foo Fighters.

Lemmy Kilmister kreeg in het voorjaar van 2013 gezondheidsproblemen als gevolg van zijn enorme drankgebruik en het gebruik van andere 'middelen'. Op tweede kerstdag 2015, slechts twee dagen na zijn zeventigste verjaardag, kreeg Kilmister te horen dat hij aan een agressieve vorm van kanker leed. Twee dagen later, op 28 december, overleed hij hieraan.

Bron: The Bookseller, foto: Mark Marek PhotographyOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Definitieve' biografie van Motörhead-voorman op stapel

 

Gesponsorde boeken