Hebban vandaag

Nieuws /

Deventer Boekenmarkt op zondag 2 augustus

Nog geen weekendplannen? Dit weekend staat Deventer in het teken van boeken!

Aanstaande zondag 2 augustus vindt de 27e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. Uit het hele land komen boekhandelaren, antiquariaten en uitgeverijen met hun voorraad boeken naar de Hanzestad. Met ruim 6 kilometer markt en 878 kramen kunnen boekenliefhebbers hun geluk niet op! Het aanbod is enorm gevarieerd: kinderboeken, strips, poëzie, kunst; voor ieder wat wils op de inmiddels grootste boekenmarkt van Europa.

De Deventer Boekenmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement en vindt op de eerste zondag van augustus plaats. Ruim 125.000 mensen bezoeken de markt. Vorig jaar won de Boekenmarkt de Boudewijn Büchprijs ‘omdat het al meer dan 25 jaar een breed en divers publiek enthousiasmeert voor het antiquarische- en tweedehands boek. (…) De Deventer Boekenmarkt is een belangrijke bron voor talloze alledaags en bijzondere, grote en kleine particuliere boekencollecties. Het feit dat dit evenement door de jaren heen is uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa toont aan hoe zeer Nederland ook het oude boek waardeert’, aldus de jury.

Naast de Boekenmarkt worden er ook muziekoptredens, exposities en tal van culturele activiteiten rondom het thema ‘boeken’ georganiseerd. Zo is er vanavond (31 juli) een Grote Deventer Taalstrijd met Wim Daniëls en aansluitend vindt het Deventer Boekenmarktbal plaats. Morgen (1 aug) presenteert Matthijs van Nieuwkerk de muzikale avond met bekende artiesten die het oeuvre van Drs. P. omzetten in popsongs. Verder zijn er onder meer optredens van de Wandelende Dagboeken en biedt Boekhandel Praamstra samen met Literair Productiehuis Wintertuin jong talent een podium met ‘Nieuwe Types Express.’ Het volledige programma kun je hier bekijken.De Deventer Boekenmarkt begint officieel om 9.30 uur, maar de eerste enthousiastelingen worden al om 7.00 uur in de Hanzestad verwacht. Wie denkt te verdwalen tussen zoveel kraampjes doet er goed aan het Boekenmarktboekje aan te schaffen. Hierin vind je een overzicht van de deelnemers en handige plattegronden. Het boekje is voor €2 verkrijgbaar bij de informatiekramen op de Boekenmarkt of bij VVV Deventer.

www.deventerboekenmarkt.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Deventer Boekenmarkt op zondag 2 augustus