Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Review /

Deze 28 boeken bespraken we deze week #90

Ons team van Hebban-recensenten bespreekt wekelijks tientallen nieuwe - en soms ook oudere - boeken. Iedere week zetten we op vrijdag alle recensies van de voorgaande zeven dagen in één overzicht. Dit zijn de Hebban-recensies van vrijdag 10 augustus tot en met donderdag 16 augustus.

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week

Highlights

In haar boek combineert McNamara haar diepgaande onderzoek met een indrukwekkende verteltrant. Tegelijkertijd is het een portret van een fanatiek speurder die slapeloze nachten doormaakt. Vaak blijven true crime verhalen beperkt tot de weergave van feitelijkheden. Door haar fictie achtergrond maakt McNamara er veel meer van.
Onno van Rijen over Ik zal verdwijnen in het donker

Alleen Hildy en Paul komen aan het woord in 36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken: in de vorm van gesprekken, chats en doodles bespreekt het koppel de 36 vragen. Vooral de tekeningen van Paul maken de opmaak van het boek extra speels. Ook het perspectief wisselt van eerste persoon naar derde persoon, de vorm waarin het verhaal verteld wordt is bijzonder afwisselend.
Iris Windmeijer over 36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken

Het historische kader en het verloop van de verwikkelingen houdt de auteur nauwgezet in het oog. Ja, in Tijden van vuur is eveneens ruimte voor een portie romantiek. De solide mix van geschiedenis, fictie en liefde wordt voortdurend gesmaakt door de enorme menigte fans van haar boeken.
Guy Doms over Tijden van vuur

Edugyan beschrijft deze reis op een schurende doch innemende manier waarbij passie, schoonheid en onmenselijkheden onlosmakelijk met elkaar verweven zijn. Dit is historische, literaire fictie op zijn mooist én lelijkst.
Lieke Roovers over Washington Black

Grappig is ook dat de keuze van Krielaars lekker subjectief is. De Jas van Gogol vind je niet in dit boek, noch de Dame met hondje (Tsjechov), maar wel het tragikomische De dood van Ivan Ilitisch. Ben je nog niet zo goed bekend met ‘de Russen’, laat Krielaars je dan aan de hand nemen. Er gaat een wereld voor je open.
Victor de la Vieter over Een onbekende vriend

Qua thematiek en vorm is Nieuwe Maan meer dan gedurfd en toch slaagt Sarah Crossan erin om een toegankelijk verhaal neer te zetten dat een diepgaande verrijking vormt voor iedereen die het leest. De prachtige, sprekende cover en het verzorgde binnenwerk maken het plaatje af.
Joke De Meyer over Nieuwe maan

Het verhaal wordt gedeeltelijk afgesloten, maar de laatste paar bladzijden zorgen weer voor een open einde en dan kan er met spanning worden gewacht op deel 2 dat dit najaar uitkomt. Hoewel het einde wat zwak aanvoelde, kan gezegd worden dat Boije af Gennäs met Bloedspoor haar lezers geboeid, in spanning en enigszins maatschappijkritisch houdt.
Merel Kuitert over Bloedspoor

De grenzen tussen misbruik, inspiratie, feit en fictie zijn vervaagd, aan jou de taak om ze terug te vinden. Het boek laat je doorlezen om je vervolgens om een oordeel te vragen. Wat is waar? Is alles waar? Met hier een daar een klassiek thema is Dit is allemaal waar een origineel boek dat je niet snel aan de kant legt.
Noor te Velde over Dit is allemaal waar

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week



Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze 28 boeken bespraken we deze week #90

 

Overig

Alle Hebban Recensies van week 33 (2018)

op 16 augustus 2018 door Hebban Crew 28 boeken 0 volgers 0 reacties