Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Dit doen we in december op Hebban!

door Hebban Crew 255 reacties
Nog maar enkele dagen en dan is het december. Dé maand om naar uit te kijken op Hebban, want er zal heel wat leuks de revue passeren. Wil jij alvast een tipje van de sluier opgelicht hebben? In dit artikel vertellen we je wat je allemaal te wachten staat in deze gezellige maand.

Vanaf 1 december

Hebban Reading Challenge 2023

De Hebban Reading Challenge van 2023 wordt op 1 december geopend! Dat betekent dat je je (weer of voor het eerst) kunt inschrijven voor een heel nieuw jaar leesplezier. Met de Challenge lees je immers meer én leuker: het hele jaar door krijg je boekentips van de Hebban community en redactie, kun je over boeken praten en houd je op je digitale boekenplanken bij wat je hebt gelezen.

Je kunt de Hebban Reading Challenge voorpret al starten in december, want na het aanmelden bepaal je natuurlijk wat je leesdoel gaat worden. Hoeveel boeken wil jij in 2023 gaan verslinden? Worden het er meer dan vorig jaar of minder? Misschien zijn er wel prachtige redenen waardoor het in 2023 wat lastiger zal worden om te lezen, of is dit hét moment waarop je je echt aan dat goede voornemen houdt de tv uit te zetten en het boek op te pakken.

Bovendien kun je alvast een lijstje maken met de boeken die absoluut op je leesstapel zullen belanden: ga door de verwachte boeken, de Hebban tiplijst en je eigen Verlanglijstje heen. Boek gevonden? Zet het op 'Wil ik lezen' en vink in het pop-upscherm meteen aan dat je het boek voor de Hebban Reading Challenge 2023 wilt lezen.

Vanaf 8 december

Favoriet van 2022

Heb jij jouw favoriete boek van 2022 al gevonden? Een boek dat je zó wist te raken dat je tranen met tuiten huilde, waardoor je schaterend in een bomvolle trein zat of dat je echt even tegen je hart moest drukken nadat je het voor de laatste keer had dichtgeslagen? Vanaf 8 december kun je op Hebban weer jouw Favoriet van 2022 kiezen. Nog niet gevonden? Snel doorlezen dan!

Op 31 december maken we bekend welke boek het vaakst tot Favoriet van 2022 gekozen is. Nog leuker is om bij andere lezers te kunnen spieken welke favorieten gekozen werden. Zo doe je nog eens geweldige ideeën op, die je dan weer op je 'Wil ik lezen'-plank kunt zetten en aanvinken om te gaan lezen voor de Hebban Reading Challenge van 2023. Zo grijpt alles in elkaar.

Om het je makkelijk te maken, want zo zijn wij van de Hebban Crew, krijg je in een handig overzicht te zien welke boeken je allemaal gelezen hebt het afgelopen jaar. Mits je ze aangevinkt hebt als 'Gelezen' op Hebban, natuurlijk. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je dat met terugwerkende kracht nog even doen. En natuurlijk horen we graag waarom dit je Favoriet van 2022 is, dus denk vast na over je begeleidende tekstje!

Vanaf 15 december

Leesjaar 2022

Geniet jij ook altijd zo van overzichtjes, lijstjes en statistieken? Dan is het Leesjaar 2022 voor jou de absolute droom: een volledig overzicht van jouw leesgedrag het afgelopen jaar. Vanaf 15 december kun je je verlekkeren aan het aantal genres waarin je hebt gelezen, de hoeveelheid bladzijden, van welke auteurs je de meeste boeken las en meer.

Ook voor dit fantastische overzicht geldt dat je er met terugwerkende kracht boeken voor aan kunt vinken. Doe jij nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge? Je kunt je gelezen boeken van dit jaar aanvinken voor de Challenge van 2022, zodat ze meetellen voor het Leesjaar 2022-overzicht. Je in december pas aanmelden voor de lopende Challenge, als het jaar al bijna voorbij is? Jij weet nu waarom zoveel lezers dat doen!

Denk je bij dit jaarlijkse overzicht van je voorgaande leesjaar stiekem ook weleens dat je je leesgedrag graag het hele jaar door in de gaten zou willen kunnen houden? Wie weet heeft 2023 dan wel een verrassing voor jou in petto. Meld je in elk geval vast aan voor de Hebban Reading Challenge van 2023 op 1 december, want dan kan het nieuwe jaar sowieso niet meer stuk.

Vanaf 19 december

Eindejaarsquiz

Het is een van de favoriete jaarlijks terugkerende decembertradities op Hebban, de Eindejaarsquiz! Vorig jaar werd op de website naarstig gezocht naar verstopte Hebban-hamsters, zullen ze dit jaar weer opduiken? Dat weet voorlopig alleen de Hebban Crew. Elk jaar bestaat de Eindejaarsquiz uit dagelijkse opdrachten, van boekcovers zonder titels tot in kerstige outfits gehulde auteurs en van woordzoekers tot boektrivia.

Test je kennis en doe mee, want het is elk jaar weer een hilarische zoektocht naar de correcte antwoorden. Spoileren doet de Hebban community niet, dus je moet écht zelf je boekkennis laten zien. Dit jaar is er bovendien extra plezier, want de Eindejaarsquiz zal maar liefst twee hele weken duren! In voorgaande jaren genoot je er alleen tussen kerst en Oud & Nieuw van, maar nu begin je dus al op 19 december met puzzelen.

Vanaf 22 december

Challenge checklist

Ben jij iemand die aan de gewone uitdagingen des levens geen genoeg heeft en mag het allemaal wel een tandje moeilijker? Dan hebben we voor jou de Hebban Reading Challenge checklist! Al is het natuurlijk niet alleen voor de durfals – de checklist zorgt er ook voor dat je diverser leest, het eens in een andere hoek zoekt en plezier hebt bij het vinden van de leukste en meest creatieve matches.

Denk aan uitdagingen zoals boeken met een bepaalde kleur cover of een thriller uit de jaren 90. Ook haken we vaak in op trends, laten we je rondreizen in boeken en schotelen we je genres voor die wat minder bekend zijn. Maar natuurlijk zitten er ook een aantal makkelijke categorieën bij, want boeken met 'boek' in de titel, daar vallen we met z'n allen als een blok voor.

Ben jij benieuwd wat we dit keer aan Challenge checklistcategorieën hebben bedacht? Vanaf 22 december kun jij je alvast voorbereiden op het komende leesjaar. Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge 2023, vink te lezen boeken aan zodat je ze niet vergeet en maak alvast een plannetje voor de checklist. Ga jij proberen alles af te vinken of laat jij je simpelweg inspireren door met een aantal interessante opties mee te doen? Alles mag, niets moet.

Ben jij een oplettende lezer die het is opgevallen dat de Hebban Adventskalender niet genoemd is? Dat klopt. Met al het leuks dat we dit jaar organiseren, paste die er niet meer bij.Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit doen we in december op Hebban!

 


Gesponsorde boeken