Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Donner, een kruising tussen Léon en Bourne

door Hebban Crew 1 reactie
Bruno Donner is een nieuwe held, een mengsel van de huurmoordenaar Léon en geheim agent Jason Bourne. En zijn geestelijk vader is geboren in Zandvoort.

Bij uitgeverij Link verschijnt in november van dit jaar de thriller Donner. De titel verwijst naar Bruno Donner, inspecteur bij de afdeling zware georganiseerde misdaad van het ICPO in Parijs, bij de meeste mensen beter bekend als Interpol.

Een geheime operatie op Cyprus loopt mis, waardoor Donner voor vele jaren anoniem achter de tralies in Turkije verdwijnt. Er is niemand die hem zoekt. Interpol niet, het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken niet, zelfs zijn vrouw en familie niet. 

De natuur schiet Donner te hulp. Want na een allesverwoestende aardbeving slaagt hij erin om uit de gevangenis te ontsnappen. Terug in Parijs gaat hij op zoek naar de waarheid achter zijn verdwijning. Dit onderzoek naar zijn eigen leven is zijn meest ingrijpende zaak ooit. 

Je zou niet snel verwachten dat de auteur van deze thriller met zo'n internationale setting uit Nederland komt. Toch is het zo. Donner is ontsproten aan het brein van Marco Termes (Zandvoort, 1957). Het is overigens niet zijn eerste publicatie. Termes schreef eerder de romans De zesde republiek, Tyrannousaurus Regina, Vriend en vijand en de dichtbundels Vergezicht naar binnen en Ik ben het. Na een leven in zaken heeft Termes gekozen voor het fulltime schrijverschap. Daarnaast schildert hij en is hij bedenker van talloze aforismen, zoals 'Verveling is het luxe probleem van de arme geest', 'Als God vrienden had gewild, had hij ons wel Goden gemaakt' en 'De vrouw is een tijger die zich mooi vermomt als prooi'. Over de auteur

Hebban Crew

1835 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Donner, een kruising tussen Léon en Bourne

 

Gerelateerd

Over

Marco Termes

Marco Termes

Marco Termes (1957) is een Nederlandse schrijver, dichter en kunstenaar (schilde...