Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Drie keer groen doen met Sustainable Susan

'Let’s go green' is een compleet handboek met 1001 tips die je in fases per onderwerp kunt inzien. Voor nu, drie supergroene tips waarmee je vandaag nog positief verschil kunt maken:

Woon groen
Bespaar energie in huis en bespaar geld door bijvoorbeeld de verwarming een tikkeltje lager te zetten, ’s nachts de verwarming op 13 graden te zetten, radiatoren te ontluchten, korter te douchen, op maximaal 30 graden te wassen, minder warm water te gebruiken, de vaatwasser op 30 graden te laten draaien en opladers uit het stopcontact te halen om sluipverbruik te voorkomen. Je vermindert de druk op het milieu en verlaagt je eigen energierekening.
Door te kiezen voor een groene energieleverancier, door zonnepanelen aan te schaffen en je huis beter te isoleren, sla je helemaal de groene spijker op de kop. Op www.hier.nu vind je de Groene Stroom Checker, waarmee je kunt nagaan of de energie die je nu afneemt daadwerkelijk groen is. Op www.portaalzonnepanelen.nl vind je essentiële informatie over zonnepanelen op jouw dak en kijk ook eens op www.meermetminder.nl en www.verbeteruwhuis.nl voor meer informatie en advies over energiebesparing en isolatie.

Vervoer jezelf groen  
Bij het plannen van de aankomende zomervakantie, probeer vliegreizen te voorkomen en ga eens voor een heerlijke vakantie in eigen land of kies een groen juweeltje in landen grenzend aan Nederland. Genoeg magische plekken te ontdekken op steenworp afstand. Vervoer jezelf groen en gezond per fiets of met het OV, in plaats van met de auto. Je verbrandt met fietsen behoorlijk wat calorieën; geen onaangename bijkomstigheid. Bijna de helft van alle autoritten die wij maken, is korter dan 7,5 kilometer. Eenvoudig groene winst behalen, doe je door juist voor die ritten de fiets te pakken. Kijk ook eens naar de tips van Het Nieuwe Rijden als je toch de auto moet pakken op www.hetnieuwerijden.nl. Carpoolen iets voor jou? Go for it, of onderzoek de mogelijkheden voor de ‘aanschaf’ van een deelauto op www.deelauto.nl. Gemiddeld staat een auto per dag 23 uur niets te doen, dus waarom niet?

Voed jezelf groen
 
Eet meer plantaardig en lokaal voedsel van het seizoen. Kies hierbij voor de fairtrade en biologische variant waar mogelijk. Laat net als 7 miljoen andere Nederlanders drie keer in de week vlees links liggen. Download ook de VISwijzer-app en eet gemiddeld maximaal eenmaal per week vis. Kraanwater is 30 keer klimaatvriendelijker, voldoet aan strengere kwaliteitseisen en is 210 keer goedkoper dan water uit flessen. Laat die flessen mineraalwater dus maar liggen en koop een groene navulbare fles zoals De Dopper. Kies in de winkel voor producten met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en gooi uiteraard geen voedsel weg. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.  

Nog een gekke groene bonustip? Vergroen je (verjaars)feest of bruiloft en neem eens een kijkje op www.duurzamebruiloft.nl voor meer groene feesttips.

Be the change, let’s go green!’ – Sustainable Susan

Lees meer ...

Een gesigneerd exemplaar van Let's go green kun je bestellen op de site van Sustainable Susan.

Hebban interviewde 'Sustainable' Susan Gerritsen-Overakker over haar boek Let's go green

We geven drie exemplaren van Let's go green weg. Doe mee aan de giveaway!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Drie keer groen doen met Sustainable Susan

 

Gerelateerd

Over

Susan Gerritsen-Overakker

Susan Gerritsen-Overakker

Sustainable Susan weet mensen te raken met haar verhaal en kennis. Na een loopba...

Gesponsorde boeken