Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Dubbel prijs voor Kris van Steenberge

Afgelopen weekend werd op Literair festival Het Betere Boek De Bronzen Uil uitgereikt aan Kris Van Steenberge, voor zijn roman 'Woesten'. Het boek is volgens de deskundige jury een literaire voltreffer “door de combinatie van een groot inlevingsvermogen, een historische precisie en de aandacht voor de manier waarop mensen spreken en zwijgen.” Ook de Lezersprijs, die eveneens werd uitgereikt tijdens het Literair festival, viel in handen van deze auteur.

Aan De Bronzen Uil, die in België jaarlijks wordt uitgereikt voor de beste Nederlandstalige debuutroman, is een geldprijs van €5000 verbonden. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Ineke Riem, voor haar roman Zeven pogingen om een geliefde te wekken.  

Andere genomineerden voor De Bronzen Uil 2014 waren:

Chris Ceustermans – De boekhandelaar (Manteau)
Anne Eekhout – Dogma (Arbeiderspers)
Carmien Michels – We zijn water (De Bezige Bij)
Feline Minne – Medea en ik (Houtekiet)
Lara Taveirne – De kinderen van Calais (Manteau)
Ann Thijssen – De vrouw die blijft (Prometheus)
Niña Weijers – De consequenties (Atlas Contact)
Onno Wesseling – De eeuw van Carlos Moreno Amador (De Geus).

Over Woesten:

Het indringende debuut van Kris Van Steenberge brengt ons naar de Vlaamse klei, waar de negentiende eeuw ten einde loopt. In het dorp Woesten treedt Elisabeth, dochter van de smid, in het huwelijk met de jonge arts Guillaume Duponselle. Maar er rust geen zegen op hun verbintenis. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven, tegen alle verwachtingen in. Omdat zijn verschijning zijn vader en de dorpelingen doet huiveren, gaat het jongetje gesluierd door het leven. We volgen in Woesten de dorpse gebeurtenissen rond de opgroeiende tweeling terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet. Van Steenberge vertelt het broeierige verhaal achtereenvolgens vanuit Elisabeth, Guillaume, Valentijn en Nameloos. Voor al zijn personages pakt de toekomst anders uit dan verwacht.

Benieuwd naar deze roman? In samenwerking met Uitgeverij Podium mogen we 3 exemplaren van Woesten verloten!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Dubbel prijs voor Kris van Steenberge

 

Gerelateerd

Over

Kris Van Steenberge

Kris Van Steenberge

Kris Van Steenberge (1963) is (toneel)schrijver, regisseur en docent. Hij woont ...

Gesponsorde boeken