Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Een eekhoorn als superheld

Kate DiCamillo een van de belangrijkste Amerikaanse jeugdboekenschrijfsters. Meerdere van haar verhalen werden verfilmd, zoals de animatie over ‘Despereaux, de dappere muis’. De auteur schrijft vaker over dieren, en ook haar nieuwste boek in vertaling gaat over een kleine knager. Het boek met de titel ‘Flora en de fantastische eekhoorn is Boek van de Week’ én te winnen!

Met het boek won DiCamillo de belangrijke Newbery Medal, de prestigieuze jaarlijkse Amerikaanse jeugdboekenprijs, die voor het eerst in 1922 werd uitgereikt. DiCamillo behoort tot de zes schrijvers die de award tweemaal wonnen. Haar eerste medal won zij in 2004.  

In Flora en de fantastische eekhoorn wordt de tekst afgewisseld met paginagrote zwart/wit-illustraties, maar ook met kleinere stripachtige tekeningen. Sommige hoofdstukken, die kort maar krachtig zijn, bestaan soms zelfs enkel uit stripplaatjes. Een chaotisch geheel, zou je denken, maar nee: het maakt Flora en de fantastische eekhoorn tot een vrolijk en vlot leesbaar boek dat kinderen zal verleiden tot het lezen van volle pagina’s tekst.  

Leesfragment:
Om een idee te krijgen van dit bijzondere boek, uitgegeven als lekker stevige hardback, bekijk je hier een voorproefje.   

Winnen:
Met dank aan uitgeverij Lannoo mag Hebban Junior twee exemplaren van Flora en de fantastische eekhoorn weggeven. Om kans te maken klik je op het giveaway-kader rechts van dit artikel.    

Over het boek:
Aangrijpende én hilarische parel van meesterverteller Kate DiCamillo De avonturen van een meisje en haar eekhoorn, in een bijzondere vorm gegoten: een boek met stukjes stripverhaal.

Flora, een meisje van 10, doet niets liever dan verhalen over superhelden lezen. Haar moeder, een schrijfster van stationsromannetjes, kijkt nauwelijks naar haar om. Op een dag ontmoet Flora een eekhoorn die veel meer dan een gewone eekhoorn blijkt te zijn. Hij kan vliegen en schrijft poëzie. Flora heeft een superheld gevonden, en meer dan dat: een vriend. Eindelijk gaat haar leven lijken op de verhalen waar ze altijd over heeft gelezen.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een eekhoorn als superheld

 

Gerelateerd

Over

Kate DiCamillo

Kate DiCamillo

Kate DiCamillo is één van de meest toonaangevende Amerikaanse kind...

Gesponsorde boeken