Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Een eigen eiland

Ibiza staat bekend om haar bruisende uitgaansleven, vrije hippiecultuur en schitterende baaien, maar voor iemand die op dit eiland opgroeit omvat het eiland veel meer dan dat. In haar derde roman 'Een eigen eiland' onthult schrijfster Esther Ending op prachtige wijze ook de duistere kanten van Ibiza. Hebban zet deze roman centraal en deelt uit!

Over dit boek:
Ibiza, de jaren tachtig. Mariannes vader zit een gevangenisstraf uit en met haar hippiemoeder heeft ze een moeizaam contact. Als ze op een regenachtige middag motorpech heeft, krijgt ze een lift van twee leden van de gevreesde en gehate Guardia Civil. Marianne is sterk onder de indruk van een van hen. Terwijl haar vaders villa wordt ontmanteld en haar moeder steeds onredelijker wordt, neemt haar fascinatie obsessieve vormen aan. In een waas van alcohol en drugs dreigt ze niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in haar omgeving naar de rand van de afgrond te jagen.

Een roman over obsessie en de zoektocht naar ouderlijke liefde, een thuis, een vaderland. Met op de achtergrond het eiland, zoals alleen zij het kennen die daar zijn geboren of er lange tijd hebben gewoond - het échte, bizarre, wonderschone, levensgevaarlijke Ibiza.

Lees een fragment uit Een eigen eiland :

Maart 1987

De middag dat ze werd aangehouden door de Guardia Civil had ze net geluncht bij Es Pins. Het was een eenzame lunch geweest. De vrienden met wie ze had afgesproken hadden de patrouillewagen van een afstand zien staan en waren, zo zou later blijken, een andere weg ingeslagen. Daar hadden ze verschillende redenen voor gehad. Iets illegaals op zak, hasj, wiet of coke. Geen motorrijbewijs, of een rijbewijs vol spelfouten dat volgens microscopische lettertjes uit Thailand kwam. Geen APK. En niemand was verzekerd, aangezien motorverzekeringen door het stijgende aantal ongelukken onbetaalbaar waren geworden.

De amandelbomen stonden in bloei, uitzonderlijk laat nog dit voorjaar, bruisend wit. Het was een heldere, diepblauwe dag, ondanks de hevige rukwinden al aangenaam warm. Vooral het harde waaien zou haar bijblijven, een soortgelijke wind zou haar ogenblikkelijk terug kunnen brengen naar die middag, net als de geuren die hij met zich meedroeg: brandend dennenhout, salie, chumbo cactus en johannesbroodbonen.

Tegen de tijd dat ze hem zag — in uniform, uiteraard, het welbekende lichtgroene shirt op een donkergroene broek, zijn haar donkerblond of lichtbruin, hierover was ze bij nader inzien niet zeker — was er geen ontkomen meer aan. Zonder rijbewijs, motorpapieren en verzekering reed ze op de schetterende Bultaco zijn schaduw binnen.

"Prachtige roman uit de schoot van Ibiza" -Thomas Rosenboom
"Een onthullend portret van de duistere kanten van Ibiza, dapper weergegeven" - Jan Cremer

Ingrid Hoogervorst besprak Een eigen eiland in de Nieuwshow (radio 1): "Schrijnend en authentiek..prachtige beschrijvingen van het eiland." Beluister de uitzending hier! Het fragment start bij 4.30 min.

Giveaway
Ben je benieuwd naar deze roman? In samenwerking met Lebowski uitgevers verloten we maar liefst 10 exemplaren van Een eigen eiland. Doe mee met de giveaway!

Lees ook de recensie van Een eigen eiland, geschreven door Guus Bauer.

Foto Esther Ending: Geert SnoeijerOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Een eigen eiland

 

Gerelateerd

Over

Esther J. Ending

Esther J. Ending

Esther J. Ending (1972) groeide op op het Spaanse eiland Ibiza. Sinds 1994 woont...

Gesponsorde boeken