Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Een heel andere richting

Auteur Suzanne Peters heeft op jonge leeftijd al aardig wat bereikt. Ze schreef meerdere feelgoodromans en publiceerde daarnaast ook nog non-fictie en young-adult boeken. Haar boek Min of Meer werd uit een lijst van rond de tachtig titels genomineerd voor de Valentijnprijs. Voor Hebban schrijft ze eens in de twee weken een column over haar nieuwste manuscript en het schrijfproces hiervan.

Frankrijk
Afgelopen week was ik in Frankrijk via www.lekkerschrijven.com. Een week lang schrijven in Frankrijk. Er wordt voor je gekookt en het is ontzettend inspirerend omdat iedereen aan het schrijven is. Ik ga er ieder jaar heen, om echt even flink aan mijn boek te gaan werken. Het is voor mij de ideale manier om me volledig te concentreren aan mijn schrijfwerk.

Vorderingen
Ik heb in Frankrijk ontzettend veel vorderingen gemaakt, maar niet voor het manuscript waar ik al mijn columns over schrijf. De reden hiervoor is dat ik de columns richt op een manuscript waar ik nog geen uitgever voor heb. Maar tegelijkertijd moet ik ook nog een boek schrijven voor mijn eigen uitgever. Het boek voor mijn uitgeverij heeft een deadline en krijgt dus voorrang. Ik heb veel aan dit boek kunnen werken en ben zeer tevreden naar de uitkomst ervan.

En het andere manuscript dan?
Ik heb zeker nagedacht over het andere manuscript, en ik heb er ook over gepraat met wat mensen. Ik ben tot een conclusie gekomen: het verhaalidee dat ik had, zal niet worden gebruikt voor een nieuwe uitgever. Was het een slecht idee? Nee, absoluut niet. Ik denk alleen dat ik een ander type verhaal beter kan verkopen bij een uitgeverij die nog onbekend is met mijn werk. Het thema van het verhaal was nogal heftig en misschien een beetje té. Ik ga het verhaal nog steeds schrijven, maar voorlopig leg ik het eventjes op de plank.

Wat ga ik nu doen?
Ik heb een heel nieuw idee voor een boek en daar ga ik de komende tijd over brainstormen, zodat ik het goed kan uitwerken. Het is een goed idee en het zal een iets ander genre zijn dan waar ik normaal in schrijf – al ligt het wel heel dicht bij mijn huidige genre. Ook zal dit verhaal eveneens een actueel thema bevatten, net zoals het vorige idee, maar het is allemaal een heel stuk minder heftig.Over de auteur

Suzanne Peters

74 volgers
60 boeken
0 favorieten
Auteur


Reacties op: Een heel andere richting

 

Gesponsorde boeken