Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Een heksje met mensenproblemen

De Vlaamse jeugdauteur Guy Daniëls vierde afgelopen weekend de publicatie van zijn twintigste boek. Een mooi moment voor een groot heksenfeest bij zijn uitgever Clavis. Het nieuwste boek over heksje Ella, ‘Heksenbaby’, staat deze week dan ook centraal als Boek van de Week!

De Vlaming Guy Daniëls stond na een opleiding tot kleuterleider zeven jaar voor de klas. Het vertellen van verhalen aan zijn kleuters leidde tot het schrijven van zijn eigen boeken. Later maakte hij bovendien theatervoorstellingen bij zijn verhalen, die zo’n succes werden dat Daniëls zich daarna volledig op het schrijven kon toeleggen.

Inmiddels heeft de auteur twintig boeken op zijn naam staan en reist hij langs scholen met zijn ‘verteltent’ en lezingen. Met zijn voorstellingen weet Daniëls vele kinderen te vermaken. De hogere klassen legt hij tijdens een auteurslezing graag uit hoe een boek gemaakt wordt.

Ook op het feest afgelopen weekend ontving Guy Daniëls weer veel kinderen in zijn heksentent. Daar vertelde hij een spannend verhaal over Ella de heks, in een actief-meespeel-verteltheater. Over Ella schreef hij eerder al twee andere boeken, die net als Heksenbaby geïllustreerd werden door Lisa Brandenburg. 

Net als in Heksentaart en Heksenvriend weet Daniëls in zijn nieuwste prentenboek hele menselijke problemen en gebeurtenissen op een toegankelijke en leuke manier bespreekbaar te maken voor kinderen.

Over Heksenbaby: 
Heksje Ella krijgt binnenkort een broertje of een zusje. Ze kan haast niet wachten! Maar als de heksenbaby er eindelijk is, merkt Ella dat grote zus zijn toch niet altijd zo leuk is als ze dacht. Mama en papa hebben minder tijd voor haar en haar kleine broertje huilt best vaak. Hij krijgt heel veel speelgoed en aandacht van iedereen. Ella vindt de baby maar stom. Tot ze haar kleine broertje beter leert kennen. Misschien kunnen ze toch fijn samen spelen?

Een betoverend verhaal over aandacht delen, maar bovenal over elkaar leren kennen. Voor tovenaars, heksen en mensenkinderen vanaf 4 jaar.

Over de auteur:
De Vlaming Guy Daniëls stond na een opleiding tot kleuterleider zeven jaar voor de klas. Het vertellen van verhalen aan zijn kleuters leidde tot het schrijven van een eigen verhaal.  Met O, die stekels won hij meteen de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Van zijn tweede boek maakte hij bovendien een theatervoorstelling die zo’n succes werd dat Daniëls zich volledig op het schrijven toelegde. Inmiddels heeft de auteur twintig boeken op zijn naam staan en reist hij langs scholen met zijn voorstellingen en lezingen. Zijn boek Een heel jaar feest was in 2014 een van de kerntitels tijdens de Kinderboekenweek met het thema Feest!

Voor meer informatie over Guy Daniëls en zijn verteltent klik je hier.

UPDATE: Met dank aan uitgeverij Clavis maak je nu ook kans op een pakket met daarin drie prentenboeken over Ella: Heksenbaby, Heksentaart en Heksenvriend. We mogen drie pakketten weggeven! Klik op het Giveaway-kader naast dit artikel om mee te doen!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
389 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een heksje met mensenproblemen

 

Gerelateerd

Over

Guy Daniëls

Guy Daniëls

De Vlaming Guy Daniëls stond na een opleiding tot kleuterleider zeven jaar ...

Gesponsorde boeken