Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Een jonge vrouw verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld

In 2015 won de succesvolle auteur de Hebban Award voor beste Nederlandstalige thriller met 'De vrouw in de spiegel'. Nu is Kim Moelands terug met een aangrijpende roman over een jonge vrouw, gevangen in een relatie met een narcistische persoonlijkheid. Lees een sneak preview van 'Schaduwleven' op Hebban.

Kim Moelands (1975) is als fulltime auteur van alle markten thuis. Zo brak ze door met haar autobiografische boek Ademloos, over het leven met taaislijmziekte. Daarop schreef ze ook een vervolg, Grenzeloos, waarin ze vertelt over het traject dat ze aflegde om de donorlongen te ontvangen die haar het leven redden. Daarnaast is ze succesvol thrillerauteur. Na Weerloos en Verdieping X kwam ze in 2015 met De vrouw in de spiegel, waarvoor ze werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en waarmee ze de Hebban Award voor de Beste Nederlandstalige Thriller won.

'Mooi, indringend proza.' – Simone van der Vlugt over Ademloos

Na opnieuw jarenlang met haar gezondheid te hebben geworsteld is Moelands terug, ditmaal met een roman. Haar romandebuut Schaduwleven is een actueel verhaal over geweld, manipulatie en wraak. Het idee is ontsproten aan de tienduizenden jaarlijkse slachtoffers van huiselijk geweld die grotendeels onopgemerkt blijven. Ook in Schaduwleven raakt een jonge vrouw verstrikt in een relatie met iemand die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft en wordt ze niet geloofd.

Schaduwleven

De jonge naïeve en getraumatiseerde Elena kan haar geluk niet op als de populaire Daniël interesse in haar toont. Hij is charmant, slim en zelfverzekerd. Alles wat zijzelf niet is. Hij geeft haar de aandacht die ze in haar jeugd heeft moeten missen en wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, zegt ze natuurlijk ja. Maar al in de wittebroodsweken beginnen de problemen. Daniël blijkt een narcistische persoonlijkheidsstoornis te hebben en begint gevaarlijke trekjes te vertonen. Hij manipuleert, intimideert, isoleert haar van haar omgeving, zet hun kinderen tegen haar op en neemt haar stukje bij beetje alles af.

Elena raakt verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld. Niemand gelooft haar en niemand helpt haar. Ze is helemaal alleen, want naar de buitenwereld toe is Daniël nog steeds die charmante, leuke man op wie ze destijds verliefd werd. Als ze op een avond moet vluchten van huis en haard omdat ze haar leven niet meer zeker is, ontmoet ze Violet, een gepensioneerde psychologe die gespecialiseerd is in narcistische mannen. Violet wint Elena’s vertrouwen en neemt haar liefdevol op in haar huis. Maar net zo plotseling als ze in Elena’s leven komt, verdwijnt Violet weer. Elena blijft met veel vragen zitten en gaat op zoek naar antwoorden. Antwoorden die ze misschien wel liever niet had willen vinden…

'Wat een aangrijpend boek over oerkracht!' – Glamour over Grenzeloos

Huiselijk geweld

Dat huiselijk geweld veel vaker voorkomt dan we denken werd duidelijk uit een onderzoek van het CBS van vorig jaar. 8% van de Nederlandse bevolking van 16 jaar en ouder gaf aan in de twaalf maanden voorafgaand aan de enquête slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Voor 6% was dit zelfs structureel huiselijk geweld, wat betekent dat het (bijna) dagelijks, wekelijks of maandelijks voorkomt.

Het treft met name jongvolwassenen (24% voor 16-18 jarigen en 18% voor 18-24 jarigen). Vrouwen zijn iets vaker slachtoffer dan mannen: 9 procent tegen 7 procent. Bij alle vormen van huiselijk geweld is de pleger vaker man dan vrouw. Dwingende controle kwam met 5% het vaakst voor, gevolgd door fysiek geweld op 4% en gestalkt worden door een ex-partner op 1%.

Kim Moelands op Hebban

'Kim Moelands trekt alles, maar dan ook werkelijk alles uit de kast, met als resultaat een pageturner van jewelste. De plot is goed doordacht, spannend en herbergt een aantal aardige verrassingen.' – 4* Hebban-recensie van De vrouw in de spiegel

Leesfragment

Klinkt dit romandebuut van Kim Moelands te goed om te missen en wil je ontdekken of het Elena lukt te ontsnappen aan de uiterlijk zo charmante maar destructieve Daniël? Hieronder lees je alvast een sneak preview van de proloog en eerste twee hoofdstukken. Het boek ligt vanaf vandaag in je lokale boekhandel!

Lees een sneak preview

Houd Hebban goed in de gaten, want binnenkort verschijnt er een interview met Kim Moelands!Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een jonge vrouw verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld

 

Gerelateerd

Over

Kim Moelands

Kim Moelands

Kim Moelands (1975) is fulltime auteur en voormalig recensent en journalist. Op ...