Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Engelse editie van Literaire Thrillersalon

door Hebban Crew 3 reacties
De komende Literaire Thrillersalon van 15 februari heeft een Engels tintje. De Britse schrijvers R.J. Ellory en Peter James komen dan over hun werk vertellen. Hun Nederlandse uitgeverij De Fontein plakt er een fraaie winactie aan vast.

Gewoonlijk praten Nederlandse misdaadauteurs in de Literaire Thrillersalon over het schrijfambacht en hun nieuwste werk. Maar initiatiefnemers Annet de Jong en Carla de Jong hebben besloten om - voor de verandering - op zondag 15 februari een Engelse editie van het evenement te organiseren.

Carla de Jong en journaliste Lies Schut van de Telegraaf praten tijdens de UK Edition in het proeflokaal van Brouwerij De Prael in Amsterdam (Oudezijds Armsteeg 26, aanvang 13.30 uur) met de Britse bestsellerauteurs R.J. Ellory en Peter James.

Van Ellory verscheen vorig jaar de met lof overladen thriller Het kwaad en de rivier. In deze thriller wordt het lichaam van een meisje dat twintig jaar geleden verdween, teruggevonden aan de oever van een rivier. Sheriff John Gaines komt er achter dat er meer meisjes in die tijd verdwenen zijn. Waarom weigeren haar vrienden te praten? Wat is de rol van de invloedrijke familie Wade? Is het toeval dat een belangrijke getuige bij een brand omkomt? En hoe betrouwbaar is het geheugen van de aan Alzheimer lijdende vader van een van de verdachten?

Roger Jon Ellory, die dit jaar vijftig wordt, begon te schrijven in 1987. Hij voltooide 22 romans, die alle werden geweigerd, zowel door uitgevers in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten. Hij stopte acht jaar met schrijven, maar pakte de draad in 2001 weer op, geïnspireerd door de uitspraak van de Britse staatsman Benjamin Disraeli: 'Succes is geheel afhankelijk van een vaststaand doel'. Hij schreef nog eens drie romans, waarvan de tweede Candlemoth was. Deze kwam in 2003 op de markt. Sindsdien verschijnt er elk jaar van zijn hand een boek. Ellory wordt door Crimezone ook wel 'de koning van de slow-motionthriller' genoemd.

De immer goedlachse Peter James heeft zondag 15 februari extra reden om vrolijk te zijn, want dan verschijnt zijn nieuwste thriller Doodsklok, het negende deel in de serie rond inspecteur Roy Grace uit Brighton. Bij een roofoverval in die badplaats komt een bejaarde vrouw om het leven. Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles. De zoektocht brengt Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922. Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.

Naast auteur is de in Brighton geboren 66-jarige James ook filmproducent. Hij is mede-oprichter van Ministry of Vision Ltd, een film- en televisiebedrijf. Zijn onderneming produceerde onder andere de series Hypnosex, Bedsitcom en Time Travellers. Hij heeft ruim 25 thrillers op zijn naam staan, de meeste bekendheid geniet hij met de serie over Roy Grace. 

Uitgeverij De Fontein stelt tien exemplaren beschikbaar van Ellory's Het kwaad en de rivier en nog eens tien stuks van James' thriller Doodsklok. Gegadigden voor een van deze twee boeken dienen wel bereid zijn om de Thrillersalon op 15 februari te bezoeken. Daar kunnen ze meteen hun gewonnen thriller laten signeren. 

 Over de auteur

Hebban Crew

1941 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Engelse editie van Literaire Thrillersalon

 

Gerelateerd

Over

R.J. Ellory

R.J. Ellory

R.J. Ellory (1965), voluit Roger Jon Ellory, is een Britse thrillerschrijver, ge...

Peter James

Peter James

Peter James (1948) is een Britse filmproducent en auteur van misdaadromans. Zijn...