Hebban vandaag

Nieuws /

Ernest Hemingway lookalike verkiezing

Op 25 juli zal de winnaar worden gekozen in de Ernest Hemingway lookalike verkiezing, die jaarlijks wordt gehouden in Key West, Florida. Het is de 35e editie, men verwacht ongeveer 125 deelnemers.

De 'Papa's' worden ze genoemd, de zwaargebouwde mannen met witte baarden in kaki-kleding of visserstruien, die mee zullen gaan doen aan de jaarlijke verkiezing. De competitie is heftig op dit eiland waar de auteur van De oude man en de zee ooit leefde.

De voorrondes zullen plaatsvinden in Sloppy Joe's Bar, de stamkroeg van Ernest Hemingway. 'Sommige deelnemers doen al 10, 15 of 20 jaar mee zonder te winnen en ze blijven maar terugkomen. Er is niet een geldprijs te winnen,' zegt woordvoerder Andy Newman.

De lookalike verkiezing is slechts een van de vele activiteiten tijdens de viering in Key West. 21 juli 2015 is de 116e geboortedag van de auteur. Zo wordt er ook een schrijfwedstrijd voor korte verhalen georganiseerd door Hemingways kleindochter Lorian Hemingway. Er zijn lezingen, signeersessies en de Papa's doen mee aan een 'rennen met de stieren'-evenement, als hommage aan de liefde van de auteur voor deze activiteit. Tegenwoordig gebruikt men hier namaakstieren voor.

Newman zegt: 'Ook al is hij al zo lang overleden, hij is en blijft een icoon hier.' Hemingway ontving de Pulitzerprijs voor literatuur in 1953 en de Nobelprijs voor literatuur in 1954. In 1961 pleegde hij zelfmoord na een levenslange strijd tegen zware depressies.

(Bron: The Guardian, de foto toont de winnaar van 2014 (fotograaf: Andy Newman/Florida Keys News/AP)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Ernest Hemingway lookalike verkiezing

 

Gerelateerd

Over

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway wordt algemeen beschouwd als een van de invloedrijkste 20e...

Gesponsorde boeken