Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Dossier /

Fantastische kunstenaars: Bram Willemot

Hebban geeft graag een podium aan de fantastische kunstenaars en illustratoren die de Lage Landen rijk zijn. Peter Kaptein heeft de beste sciencefiction- en fantasykunstenaars van Nederland en Vlaanderen opgespoord. Vandaag alweer de tweeëntwintigste aflevering.

In deze editie staat het werk van Bram Willemot centraal.

Sinds kort bestaat er een Hebban Page voor de Fantastische Kunstenaars, waar we al die geweldige artiesten bij elkaar brengen. De eerste twaalf staan er al op. Volg die Page, zodat je een update krijgt bij elke nieuwe kunstenaar.

De eerdere edities die nog niet op de Hebban Page staan, vind je hier: Edon Guraziu, Maarten Verhoeven, Guido Kuip, Wim Houben, Baldi Konijn, Jorry Rosman, Lisa Buijteweg, Iris Compiet en Jort van Welbergen.

Bram Willemot (1995) woont in Mechelen (België), studeert kinsesitherapie in Leuven en tekent in zijn vrije rijd.

Wat is je ding?

Fantasy en landschappen. Alles wat met de middeleeuwen en fantasy te maken heeft vind ik geweldig om te tekenen.

Wat was je keerpunt?

Een keerpunt in mijn carrière als artiest was toen ik naar de tekenles ging in Mechelen bij Conz. (Constantijn van Cauwenberg, striptekenaar en leerkracht aan de academie in Mechelen.) Zijn tekenles was de eerste die echt grotendeels op tekenen focuste en waar we echt waarnemingstekenen deden, naar model en met stillevens en zo. Daarvoor was tekenacademie meer knutselen. Hij kon ook gewoon eender wat, zonder voorbeeld tekenen wat ik toen enorm knap vond. Dankzij hem ben ik het tekenen serieus beginnen nemen en heb ik mijn eerste Wacom tablet gekocht. Het tweede grote keerpunt was bij het maken van mijn eerste landschapschilderij in Photoshop, ik was toen enorm blij met het resultaat waardoor ik echt een motivatieboost heb gekregen.

Wie zijn je inspiratiebronnen?

Mijn grootste bronnen van inspiratie zijn artiesten zoals Craig Mullins, Ruan Jia en Jamie Jones. Ruan Jia omdat hij enorm veel details schildert en zijn weergave van materialen. Jaimie Jones en Craig Mullins vanwege hun brush-strokes (losse stijl), hun kleurenpalet en hun efficiëntie. Ook kleur vind ik vaak knap bij Ruan Jia, maar hoe hij verschillende materialen weergeeft is wat ik het interessantste aan hem vind.

Over de tekeningen

Malines (bovenaan) is gebaseerd op een foto die ik getrokken heb in een deel van Mechelen dicht bij het station, dat niet zo heel erg bekend is bij mensen. Mijn doel was als doel een soort post apocalyptische stad te creëren.

Archer (hierboven, rechts) is een oefening op character creation. Ik ben daar nog niet zo heel erg lang mee bezig en heb vooral geprobeerd om de materialen (het goud en leer enz) en de anatomie goed te krijgen.

Virtual plein air 9 is een waarnemingsschilderij voor de Virtual plein air groep op facebook, als oefening om met beperkt aantal penseelstroken zoveel mogelijk alles weer te geven.

The Viper was mijn eerste poging om eens een finished painting te doen.

Met Whitedale wilde ik eens enorm veel tijd in één schilderij steken omdat ik meestal nogal snel aan iets nieuw begin. Focus op lichtinval en verhaal vertellen met mijn werk. Dit is mijn favoriete schilderij tot nu toe.

Hoe zie je je toekomst?

Ik zou na mijn studies willen beginnen als illustrator. Mijn droom is om ooit voor Magic: The Gathering te werken omdat ook een groot deel van de artiesten die mij inspireren hiervoor werken en ik het zelf ook speel.

Zie Brams Deviant Art- en NewGrounds-sites voor veel meer van zijn werk en volg hem op Facebook.

Hou Hebban Fantasy in de gaten, want (in principe) elke woensdag, ook gedurende de zomer, presenteren we een nieuwe Fantastische Kunstenaar.



Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

560 volgers
1048 boeken
33 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Fantastische kunstenaars: Bram Willemot

 

Hebban Spots

Fantastische kunstenaars

25 volgers

De Lage Landen bruisen van het talent. We hebben niet alleen fantastische schrijvers, maar ook kunstenaars en illustratoren met internationale allure. Peter Kaptein is op zoek gegaan naar de beste...