Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Fantastische landen en wezens | We Love Fantasy

door Debbie (Hebban Crew) 8 reacties
Ze zijn nog maar een maand bezig, de tien ambassadeurs in onze kersverse Hebban Scifi & Fantasy Club van 10. Op hun eigen Hebban Spot dompelen ze je onder in hun enthousiasme. Als je daar geen zin in lezen van krijgt...

De favorieten

De favoriete boeken van de Sciencefiction- & Fantasyambassadeurs

Een uitstekende start voor een clubje genreambassadeurs is het noemen van een eigen favoriet. Hoe ontdek je beter wiens smaak gelijk is aan de jouwe? Een lijst van tien boeken kon niet meer uiteenlopen dan deze lijst. Van Nederlandse auteurs, via internationale bestsellers en literaire crossovers naar ouderwetse sciencefiction.  Deel 1 | Deel 2

Fantastische beesten

Fabeldieren en waar ze te vinden

Harry Potter’s boekje Fantastic beasts and where to find them geschreven door Newt Scamander was een tijd lang zoek, maar nu is het weer gevonden.  Een film en een speciaal filmscenarioboek volgden. Nu kunnen wij Dreuzels er ook achter komen waar de Quitaped leeft, wat de Pulkerik eet en waarom je geen schoteltje melk buiten moet zetten voor een Knarl. Er zijn echter nog meer fabelachtige fabeldieren in de fantastische literatuur, naast andere werelden en mensachtige wezens. De Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 zocht en vond een zevental (the magic number) fantastische beesten.

De landenchallenge

Hoe vink je de landenchallenge af als je scifi en fantasy leest?

Ver voor het einde van 2016 had ik me al aangemeld voor de nieuwe Hebban Reading Challenge, maar zie hier een dilemma. Hoe doe je mee aan de landenchallenge als je van een niet-alle-werelds genre houdt?

Zeg nou zelf, sciencefiction- en fantasyverhalen spelen zich niet bepaald in bestaande landen af, of wel? De meeste boeken bevinden zich op duizenden lichtjaren afstand, spelen zich af in dystopische werelden waarin er geen landen meer bestaan of zijn volledig aan de verbeelding ontsproten. Tijd voor een ontdekkingsreis; een alternatieve queeste rond de wereld!

Binnenkort

Hot or Not

Vijf lezers zijn bezig met het vuistdikke manuscript van Anthony Ryan, het begin van een epische fantasy-serie. Het vuur van de draak is het eerste deel van de nieuwe serie Draconis Memoris. Met ruim 700 bladzijden is de helft van de SFF10 wel even zoet.

Vijf andere lezers hebben zich gebogen over een vertaalde literaire sciencefictionroman rond het thema tijdreizen en alternatieve toekomsten. De man die de tijd meenam van Elan Mastai is inmiddels door bijna iedereen verorberd, dus het Hot or Not-oordeel laat niet meer lang op zich wachten.

Buddy reading

YA10 en Feelgood10 doen het al, met zijn tweeën tegelijk eenzelfde boek lezen en dan ontdekken hoe je over het boek denkt, hoe de beide meningen verschillen en op elkaar lijken. Binnenkort is de nieuwe heruitgave van Tschai, de klassieker van Jack Vance aan de beurt. Rond 21 februari verschijnen de eerste twee delen in een omnibus bij Uitgeverij Q. Welk nieuw boek zouden ze volgens jou ook eens moeten duolezen?

Enthousiasme

De Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bubbelt over van enthousiasme, de ideeën stromen de planning in en de leukste artikelen staan klaar om online te gaan. Als je denkt dat je in deze genres niets kunt doen met Valentijn, heb je het mis! Je zult het overmorgen zien.

Je kunt rekenen op wekelijks terugkerende onderwerpen, fantastische minichallenges, mooie dossiers, een ton leesplezier.

En nog veel meer...

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

Volg jij ze al?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
411 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Fantastische landen en wezens | We Love Fantasy

 

Gerelateerd

Over

Jack Vance

Jack Vance

Jack Vance (John Holbrook) (1916-2013) was een Amerikaans sciencefiction- e...

Hebban Spots

Scifi & Fantasy Club

488 volgers

Welkom bij de Sciencefiction en Fantasyclub. De plek om je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond SF&Fantasy boeken te delen. Deze club wordt gerund door Yvette,...

Gesponsorde boeken