Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Filmrechten van roman 'Schuld' verkocht

De filmrechten van Schuld, de vierde en veelgeprezen roman van Walter van den Berg, zijn verkocht aan Hazazah Pictures. Dat hebben uitgeverij Das Mag, filmproducent Hazazah Pictures en Van den Bergs literaire agent Paul Sebes vandaag bekendgemaakt.

Producent Maarten Kuit, die eerder onder andere de films Black Out en De Boskampi’s produceerde, zal hiervoor samenwerken met regisseur Remy van Heugten (Gluckauf). Het scenario wordt geschreven door Rifka Lodeizen en Walter van den Berg.

Schuld speelt zich af in Amsterdam Nieuw-West. Waar mannen hangen in snackbars, rijden in Nissan Sunny's en lopen op badslippers. Daarnaast slaan ze ook nog hun vrouw. Pientere Kevin maakt gejatte laptops schoon en verkoopbaar. Vieze filmpjes die hij hierbij vindt zet hij online en de vreemdgangers belt hij op. Om ze te laten zien dat het hun schuld is. Maar dan komt Kevins vader, ex-charmezanger 'Zingende Ron', uit de bak. Sommige schulden worden nooit afgelost.

In een reactie op de verkoop van de filmrechten meldt Walter van den Berg: ‘Schuld als film! Ik loop bijna naast m’n schoenen van trots dat een zo getalenteerd stel mensen zo enthousiast is over iets dat ik geschreven heb, en tegelijkertijd, in alle nederigheid: wow.' Van den Berg is ervan overtuigd dat het een mooie film wordt. 'Want het verhaal past perfect bij Remy, die met Gluckauf een prachtige film maakte. En dat was een film zoals ik mijn boeken schrijf: hard en tegelijkertijd met mededogen voor de personages.’

Schuld verscheen in februari 2016 bij Das Mag Uitgevers en is de vierde roman van Van den Berg.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Filmrechten van roman 'Schuld' verkocht

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken