Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Genre Burn-Out

4 reacties
Verandering van spijs doet eten beweert men wel eens, en als boekenwurm kan ik dit gezegde alleen maar beamen. Helemaal nu ik kamp met een zware genre burnout. Ik vermoed dat de meesten van jullie wel bekend zijn met fenomenen als een lees- of blogdip, maar mijn liefde voor lezen is nog altijd onverminderd. Mijn probleem is wat gefocust op een specifiek genre: een genre burn-out.

De afgelopen tijd heb ik echt héél veel Young Adult boeken achter elkaar gelezen, en hoewel ze stuk voor stuk heel verschillend waren voelde het toch steeds vaker als meer van hetzelfde. Tijdens het lezen ben ik me daar gelukkig nog niet van bewust, maar wanneer ik een boek uit heb en op zoek ga naar een nieuw verhaal om te lezen voel ik me niet aangetrokken tot de boeken in mijn kast. Het frustreert me mateloos omdat ik van heel veel boeken in mijn selectie ontzettend hoge verwachtingen heb, maar ik ben gewoon toe aan iets anders. 

Vorig jaar wisselde ik YA steeds af met een Outlander boek van Diana Gabaldon, maar nu ik al toe ben aan het vijfde deel (van de 8) wil ik me een klein beetje inhouden opdat ik nog lekker lang van de serie kan genieten. Ik heb dus dringend een boek nodig met een vergelijkbaar effect. 

Ik heb trouwens ook al overwogen om een Graphic Novel te lezen om mijn pallet te verfrissen, maar op dit moment is dat me niet substantieel genoeg. Ik voel gewoon dat ik met elke vezel van mijn lichaam verlang naar de wat zwaardere kost, een dikke pil om verliefd op te worden zoals ik dat werd op Outlander van Diana Gabaldon of Het Nachtcircus van Erin Morgenstern... of een boek dat me net zo raakt als Wintervertelling van Mark Helprin. 

Ik vind het doodeng! Het voelt alsof alle dreigementen van familie, vrienden en kennissen die me herhaaldelijk op het hart drukten dat ik vast wel eens over het YA genre heen zou groeien op het punt staan uit te komen. Nee, dat mag ik niet geloven. Ik houd van YA boeken!!!

Tips en aanbevelingen zijn van harte welkom. Ik houd vooral van dikke boeken wanneer het verhaal zich afspeelt tegen een bijzondere achtergrond zoals een circus of een oude school o.i.d. 

Merk jij wel eens dat je het eventjes helemaal hebt gehad met een specifiek genre? Hoe ga jij daarmee om?


Over de auteurReacties op: Genre Burn-Out