Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Gevangen blogger wint Prix Voltaire

De Saudische blogger Raif Badawi, die momenteel een gevangenisstraf uitzit in zijn vaderland, is de eerste winnaar van de IPA Prix Voltaire, voorheen bekend als de IPA Freedom to Publish Prize.

Voorzitter Maureen Freely van de Engelse schrijversorganisatie PEN maakte gisteravond tijdens een bijeenkomst in Londen de winnaar bekend. Ze zei dat Raif Badawi de waarden en moed, waarvoor de prijs in het leven is geroepen, in zich verenigt.

Badawi richtte de inmiddels gesloten seculiere website Free Saui Liberals op als platform voor discussies over politiek en religie in Saudi-Arabië. Hij is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens het beledigen van de islam. Daarvan heeft hij nu twee jaar achter de rug. Naast gevangenisstraf krijgt Badawi ook duizend zweepslagen, waarvan de eerste vijftig al zijn toegediend. 

Ensaf Haidar Mohamed, de echtgenote van Badawi, nam namens haar man een cheque van ruim 9.000 euro in ontvangst. Ze zei: Het is roerend, en aanmoedigend, om te zien dat de moed van Badawi wordt erkend door het internationale genootschap van schrijvers. We zullen het geld gebruiken om te blijven vechten voor de vrijlating van mijn man.'

(Bron: The Bookseller)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gevangen blogger wint Prix Voltaire

 

Gesponsorde boeken