Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Boek van de week /

Giga-Gillers & Plofcorn

De Engelse David O’Connell illustreert boeken van anderen, schrijft verhalen die door andere illustratoren voorzien worden van tekeningen, maar doet beide ook regelmatig tegelijkertijd. Zo ook voor zijn serie rond ‘De Monstersnackbar’. Deze week staat het derde deel ‘De burgers bijten terug’ centraal als Boek van de Week!

In de reeks krijgt de achtjarige Joep, een ‘menswezen’, een baantje in het bijzondere restaurant Fuzzby’s Snackbar. Daar leert hij al snel wormenspaghetti, zombiecupcakes, exploderende milkshakes en blubbertaartjes met snotslijm te bereiden. Ook maakt hij kennis met de wel heel bijzondere, monsterlijke, klanten…

In de serie zijn inmiddels drie delen verschenen: Hap, slik, wegwezen!, De Monstersnackbar en de Pizza der Duisternis en het onlangs gepubliceerde De burgers bijten terug. Daarin vertrekken Joep en de monsters naar de Monsterkermis, waar plofcorn op het menu staat, om daarna in de kots-en-botsautootjes te stappen...

In de boeken worden de teksten aangevuld met veel stripachtige tekeningen van spannende, maar ook vriendelijke monsters. O'Connells liefde voor comics is duidelijk terug te zien in de vrolijke en fantasierijke verhalen.

Op de Engelstalige website van Monster & Chips, zoals de serie oorspronkelijk heet, zijn een aantal leuke kleurplaten te vinden, evenals lesmaterialen. Deze zijn met een korte vertaalslag ook hier heel goed in de klas te gebruiken voor een leuke, maar leerzame les.

Om meer te weten te komen over David O’Connell surf je naar zijn website.  

Giveaway:
Met dank aan uitgeverij Veltman mag Hebban Junior 3 x een pakket verloten met daarin de gehele serie! Wil jij kans maken op de drie Monstersnackbar-boeken? Klik dan rechts van dit artikel op de giveaway.

Over de boeken:
De Monstersnackbar: Hap, slik, wegwezen! (1)
Maak kennis met de monsterlijke klanten van Fuzzby’s snackbar! Fuzzby’s is een heel bijzondere plek: ze serveren er de beste frietjes ter wereld en alle klanten zijn monsters! Wanneer de achtjarige Joep, een ‘menswezen’, een baantje krijgt in dit bijzondere restaurant leert hij al snel wormenspaghetti, zombiecupcakes, exploderende milkshakes en blubbertaartjes met snotslijm te bereiden, maar ook om niet teveel naar zijn klanten te staren (zelfs niet naar degenen waar je doorheen kunt kijken...).

De Monstersnackbar & De pizza der duisternis (2)
Ergens in de stad zit een heel speciale snackbar verstopt. Wat is er zo speciaal aan? Nou, ze bakken er de beste frietjes ter wereld en de klanten zijn monsters! 'Menswezen' Joep krijgt het omdraaien van platgereden-kikkerburgers steeds beter onder de knie. Hij heeft zelfs een aantal monsterlijke vriendschappen gesloten. Maar als Fuzzby wordt gevraagd de maaltijden te verzorgen voor het grote feest van de nachtburgemeester, in de mysterieuze Doemtoren, breekt er paniek uit in Fuzzby's keuken. Volgens de geruchten worden monsterchefs - voorgoed! - in de kerker gegooid als de nachtburgemeester het eten smerig vindt! Joep en Fuzzby maken slakkensjaslieks, kikkergelei, spikkelpuistbestaartjes, mol-au-vents en nog veel meer lekkers klaar om indruk te maken op de nachtburgemeester. En als dat niet genoeg is, is er altijd nog de Pizza der Duisternis...

De Monstersnackbar: De burgers bijten terug (3)
Stap in en ga mee! We vertrekken naar de Monsterkermis! Maak een ritje in de Giga-Giller, stap in een van de kots-en-botsautootjes en prop je helemaal vol plofcorn! Maar kijk uit, menswezen! Het kan zomaar gebeuren dat de hapjes een hapje van jou willen nemen!



Over de auteur

Lindy de Jong

833 volgers
463 boeken
7 favoriet


Reacties op: Giga-Gillers & Plofcorn

 

Gerelateerd

Over

David O'Connell

David O'Connell

De Engelse David O’Connell is schrijver en ullustrator. Hij illustreert bo...