Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Handgeschreven manuscript Sherlock Holmes onder de hamer

Een manuscript voor een Sherlock Holmes-verhaal uit 1893 wordt komende maand te koop aangeboden op een veiling in New York. Men verwacht dat het werk zo'n 380.000 euro kan opleveren.

Het gaat om The Adventure of the Greek Interpreter, een van de 56 korte verhalen die Sir Arthur Conan Doyle schreef over meesterspeurder Sherlock Holmes. In dit verhaal passeert voor het eerst Holmes' oudere broer, Mycroft, de revue.

Op de veiling in Bonhams auction house, op 11 april in New York, worden nog meer Holmes-manuscripten te koop aangeboden, zoals een handgeschreven pagina uit The Hound of the Baskervilles, het beroemdste verhaal van Conan Doyle. Hierin keert de speurder terug na zijn veronderstelde dood bij de Reichenbachwaterval in Zwitserland. De opbrengst wordt geschat op tussen de 90.000 en 140.000 euro. Deze pagina wordt als waardevol beschouwd omdat er een discussie wordt beschreven tussen Holmes en zijn kompaan Dr. Watson. 

Op de veiling wordt ook een handgeschreven exemplaar van een van de laatste Sherlock Holmes-mysteries, De Thor-brug, te koop aangeboden.

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Handgeschreven manuscript Sherlock Holmes onder de hamer

 

Gerelateerd

Over

Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930) was een Britse arts, vermaard geworden met ...

Gesponsorde boeken