Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Harper Lee schreef mogelijk een derde roman

De Amerikaanse schrijfster Harper Lee, beroemd geworden met To Kill a Mockingbird, heeft daarnaast niet alleen Go Set a Watchman, maar ook nog een derde roman geschreven. Dat beweert haar advocaat.

De 'nieuwe' roman van Harper Lee, Go Set a Watchman (Ga heen, zet een wachter), ligt nauwelijks wereldwijd een dag in de boekhandel of vanuit de Verenigde Staten komt het bericht, dat er een nieuw manuscript van de nu hoogbejaarde auteur is gevonden.

Tonja Carter, de advocate die de belangen behartigt van Harper Lee, liet in de Wall Street Journal weten dat ze vorige week in een kluis is gestuit op een 'stapel volgetypte papieren'. Het gaat om dezelfde bewaarplaats waar ze eerder het manuscript voor Go Set a Watchman ontdekte. ''Is het een vroege versie van Watchman of van Mockingbird? Of, zoals uit eerdere correspondentie bleek, een versie van een derde roman, die 'een brug zou slaan'  tussen deze twee boeken? Ik weet het niet'', stelt Carter. Het stapeltje papieren is overhandigd aan deskundigen voor nader onderzoek.   

Harper Lee is 89 en woont in een verzorgingstehuis. Ze werd beroemd met haar debuut To Kill a Mockingbird, een roman over de rassenverschillen in Amerika in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ze won er een Pulitzer-prijs mee. Er werden wereldwijd veertig miljoen exemplaren van het boek verkocht. De roman werd in 1962 verfilmd, met Gregory Peck in de hoofdrol. Deze week verscheen haar tweede roman Go Set a Watchman.

(Bron: The Huffington Post)Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Harper Lee schreef mogelijk een derde roman

 

Gerelateerd

Over

Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) was een Amerikaans schrijfster. Zij werd bekend door haar...

Gesponsorde boeken