Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Adventskalender Dag 12

door Hebban Crew 33 reacties
De feestmaand is begonnen en dat laat Hebban natuurlijk niet zomaar aan zich voorbijgaan. Dit jaar maken we er zelfs iets heel bijzonders van, speciaal voor onze lezers. Tel samen met ons de vierentwintig dagen tot kerst af met de Hebban Adventskalender en héél veel mooie weggeefacties.

Hebban Adventskalender Dag 12:
Een videotutorial van Handlettering-koningin Karin Luttenberg
 

Creatieve geesten, liefhebbers van handlettering en van Kerstmis kunnen zich met deze Advent volledig uitleven. Met haar instagram-account Paperfuel inspireert Karin Luttenberg dagelijks vele mensen met haar grappige en vermakelijke teksten op papier en brengt haar kennis ook over via haar boeken én haar tv-programma Handlettering Doe Je Zo! elke zondag op RTL8. Speciaal voor Hebban maakte Karin een video bij haar tutorial 'Kerstballen beletteren' uit haar nieuwste boek Handlettering Feest doe je zo!  

Handlettering is de kunst van het letters tekenen en hoe leuk is het om die kunst te beoefenen! Onder de hashtag #handlettering zijn vele voorbeelden te zien op social media als twitter en instagram. Karin Luttenberg is het creatieve brein achter het instagram-account Paperfuel, dat maar liefst 14.000 volgers heeft. Onder die naam geeft ze inmiddels ook kaarten en posters uit en maakt ze illustraties voor bladen als FlowFlair, LINDA. Meiden en VT Wonen.    

‘Een handgeletterde tekst is een kunstwerkje op zich en heeft in de afgelopen jaren een enorme comeback gemaakt,’ vertelt Luttenberg. ‘Iedereen wil een beetje ontvluchten aan het digitale tijdperk. Met potlood, papier en je eigen stijl kun je iets unieks neerzetten, waarbij imperfecties ook worden gewaardeerd. Het is dus weer helemaal hip! Je ziet dat handlettering weer veel wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan wanden, verpakkingen, complete wedding stationary, servies en boekomslagen. Je kunt het zo gek niet bedenken.’  

In Luttenbergs boeken zijn alle tips & tricks te vinden om zelf aan de slag te gaan met handlettering. Je leert stap voor stap hoe dat in zijn werk gaat. In haar gloednieuwe handletteringboek Handlettering feest doe je zo! laat Karin Luttenberg je voor elk feest en iedere feestdag inspirerende toepassingen van handlettering zien. Van menukaarten en wijnflessen voor op de eettafel tijdens Kerstmis tot babyschoentjes bij een geboorte en van ballonnen voor een verjaardag tot paaseieren. Elk feest krijgt zo een creatief extraatje!  

Bekijk de fototutorial hieronder om jouw persoonlijke kerstballen te maken en bekijk de video hierboven voor een exclusieve video van Karin, speciaal voor Hebban.                  

Deel je jouw ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender?  

Elke dag een cadeau!

Ga naar de Hebban Adventskalender 2017Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender Dag 12

 

Gerelateerd

Over

Karin Luttenberg

Karin Luttenberg

Karin Luttenberg is grafisch vormgever en illustrator. Op Instagram bouwde ze me...

Gesponsorde boeken